Zašto se neke žene plaše starosti, a za druge nakon 40te život tek počinje - 5 najčešćih razloga

Žene starije od 40 godina možemo podijeliti u dvije grupe: one koje se plaše starosti i na starost gledaju kao na nešto loše, i one za koje zivot poslije 40te tek počinje. 


Da li ste se ikada zapitali zašto neke žene poslije 40te počinju propadati, dok druge izugledaju ljepše i mlađe? Postoje mnogi razlozi zbog kojih kod pojedinih žena kvalitet života opada, dok kod drugih raste. U nastavku pročitajte neke od njih. 

1. Fizička aktivnost i kvalitetna briga o sebi; Svima nam je poznato da se sa godinama mijenja i naš metabolizam. Sjećate se kako ste prije bez problema mogli pojesti picu naveče ili hamburger bez griže savjeti ili straha da će to uticati na vaš izgled. Kada žena uđe u zrele godine to više nije slučaj.



Metabolizam žene se drastično mijenja i ona tada, više nego ikada, treba da pazi šta jede. Ali to ne znači da treba da odustanete od onoga što volite. Žene koje pažljivo paze na svoje zdravlje, vode računa o svom izgledu i koje su fizički aktivne mogu izgledati jako lijepo i privlačno u zrelim godinama.

Ispravan način života, takođe, doprinosi formiranju pozitivnog razmišljanja. 2. Zrele žene treba da idu u korak sa vremenom; Komunikacija sa mlađim generacijama, savladavanje novih tehnologija i aktivan društveni život su jako važni u životu zrele žene. 



Ako se izolirate od svijeta ljudi oko vas počinju misliti kako ste dosadni i nezanimljivi. 3. Kontrola plodnosti; Žene koje su osnovale porodicu i imaju odraslu djecu su sigurne da je njihova misija ispunjena. Nasuprot njih, zrele žene koje se nisu ostvarile kao majke mogu se osjećati nesrećno i neispunjeno, ali to ne mora uvijek da bude slučaj. 

Svaka dob je pogodna za pronalaženje ljubavi, a godine su samo broj. Žena čak ni u zreloj dobi ne smije da se izolira od muškaraca i treba nastaviti živjeti život punim plućima. 4. Karijera; Žene koje nikada nisu radile i koje su cijeli život zavisile od muškarca počinju sa godinama žaliti što nisu postigle ništa kada je u pitanju njihova karijera. 

Zbog toga se mogu osjećati nesrećno i nezadovoljno. Žene koje su navikle da se u životu oslanjaju samo na sebe su pravi borci. One u zreloj dobi ubiru plodove svoga rada i ne namjeravaju da se na tome zaustave. 5. Zrela žena treba da ostane senzualna; Žena koja je cijeli svoj život otvoreno komunicirala sa svijetom oko sebe i nako 40te nastavlja raditi isto jer je tako navikla i ne zna drugačije. 

Ona još uvijek ima mnogo ideja i planova koje želi ispuniti. Ako je žena cijeli svoj život živjela skrivajući se, tada sa godinama njeni osjećaji otupe i pojave se negativne emocije. Ona tada počinje stvarati lažne ideje o ljubavi, živi kao u školjci i odbija živjeti kao slobodno ljudsko biće. 

Važno je shvatiti da nikada nije kasno da počnete ispočetka. Da bi vam zrele godine bile ugodne i manje zastrašujuće morate se odlučiti da promijenite svoj život. Morate shvatiti šta vam u tom trenutku odgovara, a šta ne. Potrebno je izvagati ono što je već postignuto u životu, a što je još pred nama i vješto kombinovati nove ciljeve sa stečenim postignućima.

Pokreće Blogger.