Mars u znaku Djevice - Lavovi oprezno sa novcem, Vage usporite malo

Planeta Mars će ući u znak Djevice 29. jula i ostaće u ovom znaku sve do 14. septembra. 


Kada Mars uđe u Djevicu male stvari počinju da se računaju. Tada detalji postaju jako važni i ne smijemo ih ignorisati. Mars je planeta strasti, ali i ljutnje i kada bude boravio u znaku Djevice postoji mogućnost da se lako iznerviramo i naljutimo ako stvari ne budu išle onako kako smo planirali.

Međutim, Djevica je zemljani znak, pa nam može pomoći da nakon izliva bijesa pronađemo praktična, razumna i čvrsta rješenja za situacije i probleme u kojima smo se našli. U ovom periodu bi trebali izbjegavati pretjerane analize vlastitih postupaka i potruditi se da sve što radimo, radimo najbolje što možemo, ali ne smijemo dozvoliti da naš unutrašnji perfekcionizam uništava naše samopouzdanje. 



Ovaj tranzit će biti povoljan za prihvatanje zdravog načina života i promjene koje mogu biti dobre za nas. Ovan: Ovaj tranzit će povećati vašu energiju i imaćete potrebu da je potrošite kroz sport ili neki drugi vid aktivnosti. Važno je da izbjegavate iskušenja i stres koji bi mogao biti uzrokovan poslom.

Razmislite d ali su neke stvari koje radite zaista važne. Bik: Trudite se da ne zahtjevate od sebe više nego što možete napraviti. Tako ćete se samo nervirati i stvarati sebi stres. Ovo će biti jako povoljan period za one Bikove koji su slobodni. Probudiće u njima strast i želju za zabavom. 



Blizanci: Ničiji porodični život nije savršen, ali sigurno ćete poželjeti da vaš bude dok Mars prolazi Djevicom. Ovo je dobro vrijeme da potražite savršenstvo u svom kućnom okruženju, pa zato počistite, uredite, obnovite i preuredite svoju okolinu. 

Rak: Sada ćete poželjeti jasno i glasno da kažete neke stvari koje niste rekli u prošlosti. Nemojte da se plašite i recite šta vam je na duši. Možda biste mogli izgubiti neke ljude, ali zapamtite da, ako ne prihvataju ono što imate za reći možda vam onda nisu ni potrebni. 

Lav: Mars u Djevici aktivira vašu novčanu zonu, pa ne čudi da se osjećate podstaknuto da zaradite više novca tokom ovog tranzita. Možda ćete potpuno promijeniti svoj odnos prema novcu. Budite oprezni i vodite račuka o svojim troškovima, možda se neke stvari neće odvijati onako kako ste zamislili i kako biste željeli. 

Djevica: Kada Mars uđe u vaš znak, vaše sposobnosti će doći do izražaja. Ovo je fantastično vrijeme za traženje novog posla ili ostavljanje odličnog prvog utiska na sastanku. Prestanite se truditi da budete nešto što niste. Vaše samopouzdanje će rasti tokom ovog tranzita, ali i vaš samokritični unutrašnji glas. 

Vaga: Ovo bi mogao biti jako izazovan tranzit za Vage jer će se većina pripadnika ovog znaka okrenuti svom duhovnom životu i ispitivanju sebe. Moraće malo usporiti tokom ovog tranzita, nađite vremena za sebe i ne dopustite da vas kritike slome. Škorpija: Ovo je jako dobro vrijeme za rad na zajedničkom cilju sa prijateljima ili kolegama. 

Trenutno možete lako zauzeti vodeću poziciju u grupi, ali pokušajte izbjeći vođenje kroz strah. Nemojte nagovarati ljude da rade samo ono što vi želite i dozvolite im da pokažu svoje talente. Strijelac: Ovaj tranzit će imati jako povoljan uticaj na vašu karijeru i ovo će biti odličan period da poradite na njoj.

Nemojte donositi nikakve ishitrene i hirovite odluke jer bi one mogle negativno uticati na ostvarenje vašeg cilja. Dobro razmislite o svojim izborima i fokusirajte se na pronalazak poziv akoji vam najbolje odgovara. Jarac: Jarčevi bi trebali biti jako oprezni u ovom periodu jer bi se mogla javiti želja za samokritikom koja vam neće donijeti ništa dobro. 

To bi samo moglo podkopati neka vaša uvjerenja i mišljanja. Međutim, ovo može biti jako povoljan period za putovanja, ako izbjegnete rasprave o tome gdje putovati. Vodolija: U ovom periodu biste mogli poduzeti neke mjere koje bi vam mogle pomoći da napravite važne promjene u svom životu.

Takođe, ovo je jako dobar period da preispitate svoj odnos sa partnerom i vidite kuda vaša veza ide. Ribe: Ovaj tranzit aktivira vašu zonu ljubavi. Ovo može biti prekrasan period za vašu vezu, ako uspijete kontrolisati svoje izlive bijesa i budete razumljivini prema svom partneru. Ne pokušavajte promijeniti svog partnera, već se pokušajte prilagoditi. Ne očekujte da vam se vaš partner pokori u svemu.

Pokreće Blogger.