Kad se žena prestane boriti za muškarca tada je gubi zauvijek - Povratka nema

Kada žena prestane da se bori za muškarca to znači da se umorila. 


Dosta joj je svađa, umorila se od pokušaja da ga natjera da se promijenite jer joj je jasno da se to nikada neće desiti. Kad se žena prestane boriti, to znači da je shvatila da su svi njeni napori uzaludni. Nije cijenio ništa što je ona učinila za njega, nije se izvinio kada je ponovio istu grešku ponovo, nije se potrudio da riješiš problem. 

Samo je sjedio sa strane i gledao je kako ona sve sama radi. Očekivala je njegovu pomoć, ali je nije dobila. Kada se žena prestane boriti za muškarca to znači da više ne želi učiniti ništa za njega. Dala mu je svoje srce, a on ga je slomio. 



Bila je pored njega kada se osjećao loše, smirivala ga kad je bio ljut. Dala je sve za njegovu sreću, a nije dobila ništa zauzvrat. Kada se žena prestane boriti za muškarca to znači da je shvatila da se on nikad nije borio za nju. Ona je jedina koja je održavala tu vezu i jedina zbog koga je ta veza trajala. 

Bez njenog truda davno bi se raspala. Kada žena prestane da se bori za muškarca to znači da nema više za šta da se bori. To znači da si dokazao da nisi onaj u koga se zaljubila. To znači da je shvatila da ti je uvijek bila rezervna opcija. Dok te je ona neizmjerno voljela sve što je dobila od tebe je samo bol koju si joj nanosio svojim postupcima. 



Kada se žena prestane boriti za muškarca on je tada gubi zauvijek. Njena tišina ne znači da odustaje, znači da više ne želi pokušavati. Znači da više nema ni snage ni volje da se više raspravlja i bori. Kada žena prestane da se bori ne postoji ništa što će je natjerati da se predomisli. Zauvijek će otići bez nade za povratak.

Pokreće Blogger.