Afera počinje u glavi mnogo prije nego što se desi: Oženjeni muškarci često varaju iz 8 razloga

Razlozio zbog kojih se oženjeni muškarci upuštaju u vanbračnu vezu su razni, od dosade do nesuglasica sa bračnim partnerom, ali najčešći razlog je nedostatka intimnih odnosa. 


Ne događa se svaka vanbračna afera iz istih razloga, ali su mnoge od njih jako slične. Neki muškarci se upuštaju u bračne vode, a ni sami nisu svjesni kakvu odgovornost brak nosi sa sobom. Kada uzbuđenje u braku nestane, oni počnu toisto uzbuđenje tražiti van braka. Isto to važi i za žene. 

Razlika je samo u tome što žene žele zadovoljiti svoje emocionalne potrebe, dopk muškarci uglavnom žele zadovoljiti svoje fizičke potrebe. Mnogo je razloga zašto muškarci varaju svoje žene, a mnogi od njih krive krizu srednjih godina. 1. Misle da je njihov brak greška; Kada počne svoj brak smatrati greškom, muškarac počne tražiti ljubav izvan njega. 



Mnogi muškarci koji se rano ožene, kasnije zažale što su se tako mladi vezali. Zbog nedostatka iskustva u životu i porodičnih obaveza, mnogi od njih žale što su propustili svu zabavu u životu. Da bi to nadoknadili mnogi od njih se upuštaju u vanbračnu vezu kako bi u svoj život unijeli uzbuđenje i zabavu. 

2. Povratak bivše u njihov život; Ulazak bivše u njihov život bi mogao pokrenuti vanbračnu vezu i probuditi osjećanja koja su n kada postojala između njih. Mnogi muškarci misle da bi bivša partnerka mogla popuniti emocionalnu prazninu, pa često mogu doći u iskušenje da obnove davno izgubljenu romansu. 



3. Ne osjećaju se cijenjeno u braku; Muškarac će tražiti ljubav izvan braka kada se ne osjeća cijenjenim u braku. Brak može biti uspješan samo ako se oba bartnera trude da on takav bude i ako cijene trud jedno drugoga. Ako je žena previše fokusirana na svoju karijeru i uzima partnera zdravo za gotovo, on će potražiti utjehu sa strane. 

4. Bijeg od dosade; Neki muškarci se upuštaju u aferu iz čiste dosade. Život pored žene i djece postaje uobičajen, predvidiv, a rizik koji afera nosi sa sobom, u sebi nosi uzbuđenje i unosi avanturu u dosadan život. Mnogi muškarci se ponovo počinju osjećati živima kada započnu aferu. 

5. Traže intelektualnu stimulaciju; Razlika u zanimanjima između muža i žene često otvara prostor za vanbračne veze. U većini slučajeva muškarac koji gradi svoju karijeru i koji je oženjen domaćicom ne dobija emocionalnu i intelektualnu stimulaciju dok razgovara sa njom. 

Zbog toga će van braka potražiti ženu koja može to da mu obezbjedi. 6. Nesuglasice oko osnovnih vrijednosti i prioriteta; Svađe su sastavni dio života, ali ponekad mogu biti uzrokovane ozbiljnim problemima u braku. Različita očekivanja od života i sukobljene osnovne vrijednosti mogu dovesti do problema u braku. 

U mnogim slučajevima takva neprekidna neslaganja čine brak toksičnim za par. Vremenom razlike postaju toliko velike da par ne može postići dogovor o osnovnim, svakodnevnim odlukama. Takve nepomirljive razlike i svakodnevna prepirka mogu navesti muškarca da bude u vanbračnoj zajednici zbog emocionalne podrške. 

7. Kriza srednjih godina; Privlačenje pažnje i divljenje mladih žena srednjovječnom muškarcu povećava samopouzdanje. U ovoj fazi, ako potencijalno mlađa žena prepozna njegove snage, životno iskustvo i zrelost, on će možda voljeti pažnju i popustiti iskušenju da se riješi krize srednjeg vijeka.

Dakle, ova neodoljiva hemija mogla bi dovesti do intenzivne veze. 8. Bijeg iz problematičnog braka; Muškarci su uvijek usmjereni prema mlađim ženama jer to može imati veliki uticaj na njegovo samopouzdanje. Uzbuđenje pomaže muškarcu da razbije životnu monotoniju i da se osjeća srećno i ushićeno. 

Preljub se može činiti laganim bijegom iz problematičnog braka, ali u stvarnosti će povećati komplikacije u vašem životu. Umjesto da uđete u vanbračnu vezu i zakomplikujete odnos sa suprugom, zašto se ne biste pozabavili stvarnim problemima u vašem braku.

Pokreće Blogger.