Zašto su većinom pametne žene nesretne u ljubavi: 6 glavnih razloga

Ako se sjetite dobro poznate izreke: „Ko nema sreće u kartama, ima u ljubavi“. Mnogo je takvih izreka koje vam daju do znanja da ne možete imati i jedno i drugo. Zašto pametne žene nemaju sreće u ljubavi: 


1. Intelektualna superiornost: Ako je žena intelektualno superiornija od svog muškarca, onda može da dođe do čestih svađa u vezi i nerviranja druge strane, jer se muškarac osjeća nemoćno pred takvim ženama. Zbog toga će žena doći u situaciju da razmišlja o tome da zaslužuje nekoga boljeg. 

2. Žena traži nekoga njoj ravnoj: Žena jednostavno želi da njene misli budu slične mislima muškarcu sa kojim je u vezi. Ali takvo nešto se ne nalazi često i brzo i zbog toga većina pametnih žena dugo ostaju same.



3. Pametne žene vole da kontrolišu stvari: Analiziraju bespotrebne detalje, skreću pažnju na sitnice koje i nisu toliko životno bitne. Zato se ovakve žene dovede u situaciju da unište veze i odnos, jer moraju shvatiti da ponekad treba puste da stvari budu onakve kakve jesu. 

4. Vole da kontrolišu svoje muškarce: Pametne žene vole da kontrolišu šta njihovi muškarci rade, sa kim se druže i kako provode svoje slobodno vrijeme, i pored svega toga, diktirati im kako i šta da rade. Ko ovo još voli da mu se radi? 



5. Pametne žene izgledaju arogantno: Pametne žene muškarcima često znaju izgledati arogantno i zbog toga ne pokušavaju ni da im priđu, niti da se upoznavaju sa njima. Zbog toga pametne žene traže naivne i one ispod njihovog nivoa muškarce. 

6. Što je žena pametnija, manje zadovoljstva u životu ima: Ovo je u dosta situacija stvar koja se ponavlja kod žena, jer njihova izražena inteligencija ih sprečava da pronađu više zadovoljstva u svom životu.

Pokreće Blogger.