U 60ima se vidi koliko je žena brinula o sebi - Modni savjeti za dame u zrelim godinama

Mnoge žene kada dođu u zrele godine počinju gubiti zanimanje za svoj izgled. 


Upravo u zrelim godinama se vidi koliko je žena generalno vodila računa o sebi i svom izgledu u mlađim danima. Dame koje su navikle da se lijepo oblače će bez sumnje nastaviti to da rade i kada pređu 60 godina, dok one koje nisu posvećivale mnogo pažnje sebi prije, neće to činiti ni u poznim godinama. 

Žene ne bi smjele na svoje godine gledati kao na ograničenje, jer danas ima jako puno lijepih i udobnih odjevnih komada koje zrele žene mogu izabrati za sebe. Danas ćemo govoriti o tome kako se oblačiti sa 60, kako da izgledate zanosno i izazovete divljenje. 



1. Haljina sa neupadljivim printom će izgledati sjajno ako je kombinujete sa sakoom ili jaknom u jednoj boji. Pojas koji odgovara boji jakne će dodati ženstvenost i profinjenost cijelom izgledu. 2. Mnogi misle da je odijelo samo za poslovne žene, ali zašto ga ne bi mogle nositi i zrele dame?

Ipak, vodite rauna da ono bude ujednoj boji i birajte nježnije i neutralne nijanse. Kada izaberete odijelo neutralnih boja uz njega možete birati cipele u boji kojoj želite, pa čak i cipele sa životinjskim printom. Vodite računa samo da uskladite sve detalje. 



3. Dame starije od 60 bi posebnu pažnju trebale posvetiti bojama. Neka vaš izbor budu boja breskve, pistacije, blijedo ružičasta. Ove boje čine vaš izgled zanimljivim, ali takođe čine da izgledate mlađe. Nosite osjeću koja vam se, prije svega, sviđa. 

Nemojte misliti da ružičasti džemper i kapa u istoj boji nisu za vas. Ipak, nemojte se zanositi neonskim bojama jer ćete izgledati smješno. 4. Žene u zrelim godinama bi trebale izbjegavati odjeću koja je napravljena od satena i svile, a prednost dati stvarima koje su napravljene od lana i pamuka. 

Neutralne nijanse u odjeći relevantne su bez obzira na modne hirove. Dajte prednost gustoj prozračnoj trikotaži, izbjegavajte stvari koje su napravljene od sintetičkih materijala. Kašmir će trakođe biti pun pogodak. Ako, na primjer, zaberete kaput od kašmira u bež nijansi lako ćete ga kombinovati sa skoro svim hlačama, bijelim košuljama i odjevnim predmetima od trapera. 

5. Zrele godine nisu razlog da se odreknete kožnih stvari, ono što je važno jeste da odaberete pravu dužinu. Suknja od prirodne ili eko kože mora pokrivati koljena, a košulja, džemper i kaput će upotpuniti vaš izgled. 6. Moderne dame u zreloj dobi se takođe ne trebaju odreći majica sa printom. 

Ipak, morate biti oprezni pri odabiru printa. Izaberite plisiranu suknju, majicu sa printom i teksas jaknu. Izgled upotpunite sa crno-bijelim patikama i torbicom i izgledaćete savršeno. Suknja midi dužine je savršena za zrele dame, pa obratite pažnju na to. 

Takođe, kao što smo već rekli, vodite računa o bojama. Dobro ih uskladite kako ne biste izgledali smiješno i napadno. Dajte sebi slobodu. Godine ne treba da vas ograničavaju.

Pokreće Blogger.