Nikad ne moli i ne nadaj se da će se promjeniti - 6 lekcija koje sam naučila poslije raskida

Kada vas iznevjeri i povrijedi osoba koju ste voljeli i za koju ste bili spremni sve učiniti, jako je teško oporaviti se i ponovo sastaviti sve komadiće. 


Potrebno je mnogo vremena da prebolite ali i da se ponovo otvorite nekome novom i da mu vjerujete. Moj oporavak je trajao jako dugo, čak nekoliko godina nisam bila u stanju da nastavim dalje, ali sam iz svega naučila važne lekcije koje su mi pomogle u mojim sledećim vezama. 

1. Nikad ne moli; Ponekad se čak i nesvjesno upustimo u vezu i naviknemo se da se druga strana prema nama odnosi kao da nismo ništa posebno. Od partnera dobijamo samo minimum pažnje za koju na kraju počinjemo moliti. Kada uhvatite sebe da molite nekoga za mrvice pažnje možda je najbolje da odete.



Ljubav prema sebi treba da vam bude važnija od ljubavi prema partneru. Svako zaslužuje nekoga koga nikada ne morate moliti i nekoga ko svoju ljubav daje bez da morate da je tražite. 2. Kada primjetiš da je vrijeme da odeš, idi; Lako je nekome koga volite davati priliku za prilikom. 

Želite vjerovati da će vaša veza uspjeti, čak i kada ste sigurni da ne dobijate ono što vam treba. Ulažete sve moguće u ovo vezu sa nadom da će uspjet, a i sami znate da je možda vrijeme za odlazak. Morate biti dovoljno hrabri i shvatiti kada stvari ne idu. 



Morate imati mnogo snage da prekineke ono za šta znate da više ne finkcioniše. 3. Ne zanemarujet znakove već na početku; Obično su upravo znakovi koje primjetimo na početku glavni razlog zašto veza ne uspije. Često na početku zanemarujemo stvari koje nam smetaju na početku jer želimo da veza uspije. 

4. Zaslužujete nekoga ko će vas slušati; Kada u vezi iznesete problem na sto, nije previše tražiti od partnera da vas sluša. Cilj bi trebao biti rješiti problem, a ne gurati probleme pod tepih. Zaslužujete pored sebe muškarca koji će vas saslušati i koji će se potruditi da zajedno sa vama riješi problem.

Komunikacija u vezi je jako važna i ona treba da bude iskrena i otvorena. 5. Ne nadajte se i ne čekajte da se nešto prominjeni; Ono što vidite je ono što dobijete. Ako ste sa nekim dugo u vezi i očekujete da će se nešto promijeniti, varate se. 

Morate partnera prihvatiti onakvim kakav jeste ili ako smatrate da zaslužujete više, otići i potražiti to što vam je potrebno. Svako ima slobodu da radi ono što ga ispunjava i čini srećnim. 6. Ljubav nikada nije greška; Čak i kada veza ne uspije, lijepe uspomene koje ste imali sa nekom osobom sa kojom ste bili u vezi ostaju. 

Čak i kad vam isprva ostavi gorak ukus u ustima, to je i dalje osoba sa kojom ste proveli određeno vrijeme u životu. Sjećanja ne moraju biti sva loša. U redu je da se sjećate prethodnih partnera po lijepim stvarima, a ne samo po slomljenom srcu.

Pokreće Blogger.