Vaša kuća je ogledalo vas samih - Kako pretvoriti dom u izvor snage i pozitivne energije

Dom je mjesto koje treba da odiše mirom i hramonijom, mjesto gdje možete doći nakon napornog radnog dana i odmoriti se. 


Dom je mjesto koje bi trebalo biti ispunjeno snagom i pozitivnom energijom, mjesto gdje se osjećate sigurno i ugodno, a uz nekoliko jednostavnih savjeta to možete i postići. 1. Mjesto u kojem živite mora biti voljeno i prihvaćeno; Ovo je prvo i osnovno pravilo, bez kojeg ništa neće uspjeti. 

Bez obzira volite li živjeti ovdje ili ne, kuća nije kriva za to. Takve su okolnosti, pa čak i ako vam nešto ne odgovara, tu i dalje možete biti srećni. 2. Vaš dom zaslužuje čiščenje; Time pokazujete da poštujete prostor u kome živite. Ponekad jednostavno nemamo vremena za čišćenje, ali morate ga naći. 



Vašem domu je potrebno poštovanje jednako kao i vama. 3. Riješite se stvari koje vam uzrokuju negativnost; Zahvalite se na usluzi i riješite se predmeta koji u vama izazivaju strah, tjeskobu, neugodna sjećanja ili jednostavno mislite da su ružni. Čak i ako ste ih dobili od nekih dragih ljudi. 

4. Okružite se lijepim stvarima; Unesite u svoj dom neke detalje koji su lijepi na oko. Ne moraju to biti neki skupi predmeti, samo je važno da se vama sviđeju. 5. Puštajte omiljenu muziku što češće; Ipak, vodite računa da ne smetate svojim sustanarima. Muzika ne treba da bude glasna, već opuštajuća i tiha.



6. Zapalite mirisne svijeće; Neka vatra očisti prostor, a mirisi prodru kroz zidove. 7. Ne pozivajte i ne puštajte negativne ljude u svoj dom. 8. Svježe cvijeće u posudama vrlo je dobro za usklađivanje prostora. Čak i ako niste strastveni uzgajivač cvijeća, možete sebi priuštiti par vazni sa cvijećem. 

9. Izbjegavajte svađe; Razumijem da nije lako uvijek izbjeći sukobe, ali postoji par stvari koje možete uraditi nakon što se svađa završi. Pustite vodu da teče nekoliko minuta. Otvorite prozore da svjež vazduh uđe u kuću. Upalite svijeću, pustite ih da gore i sagore negativnost. 

10. Vodite računa o svom domu jednako kako biste željeli da se vodi računa o vama. Vaš dom će vam biti zahvalan i vratiće vam dvostruko. Zahvalite svom domu na udobnosti i zaštiti koju vam pruža. Uspostavite vezu sa svojim domom kao što to činite sa bilo kim drugim. Vaš dom to zaslužuje.

Pokreće Blogger.