Pronaći novac ili nakit na ulici je dobar znak - Vjerovanja koja mogu nagovjestiti novčani dobitak

Postoji veliki broj narodnih vjerovanja vezanih za novac i novčani dobitak. 


Iako neka od njih mogu biti pomalo apsurdna i smiješna, veliki broj ljudi zaista vjeruje u njih. Ipak, ono što nikako ne smijemo raditi je nadati se nekim znakovima, već moramo biti aktivni i raditi ono što je potrebno kako bi smo ostvarili novčani dobitak. 

U nastavku pročitajte neka od narodnjih vjerovanja kako privući novac i znakove koji bi mogli pokazati da ćete u skorije vrijeme dobiti novčani dobitak. 1. Ako vas svrbi lijevi dlan; Ovo je jedno od najpoznatijih narodnih vjerovanja kada je u pitanju dobitak. 



Vjeruje se da kada vas zasvrbi lijevi dlan možete očekivati novac u skorije vrijeme. Nekad novac može doći isti dan, dok ponekad može proći i nekoliko dana. 2. Novčanik; Crvena boja privlači novac, zato bi bilo dobro da birate novčanik u crvenoj boji. 

Takođe, račune ne biste smjeli držati u novčaniku, a i kada ih držite moraju biti uredno složeni. 3. Dobra djela privlače dobre stvari; Dovoljno će biti da jedan dio svoje dobiti date u dobrotvorne svrhe. To ne mora biti veliki iznos, važno je da to radite iz srca. 



4. Stare stvari; Stare stvari vremenom mogu da počnu širiti negativnu energiju. Kada se riješite smeća možete aktivirati energiju bogatstva i obilja u vašem domu. 5. Feng shui figurice; Figurice koje privlače bogatstvo držite na posebnim policama, a povremeno ih držite u rukama kako biste ih ispunili svojom željom i energijom. 

6. Svaki novac, nakit ili potkovica pronađena na ulici se smatra glasnikom novčanog dobitka. Ove znakove Univerzuma ne biste smjeli ignorisati i prolaziti pored njih. Uzmite novčić i zahvalite se na znaku. 7. Kada se ptica pokaka na vas; Ovo nije najljepši način da saznate o neposrednoj dobiti, ali rezultat bi mogao premašiti vaša očkivanja. 

Zato ako vam se takva situacija dogodi na ulici ne bi ste se trebali uzrujavati i nervirati zbog toga. 8. Leptiri su još jedan znak koji vam može pokazati da vam dolazi novčani dobitak. Zato biste u sezoni ljeta što češće trebali prozore drtžati otvorene. 

Vjeruje se da kada leptir uleti u kuću to obećava bogatstvo i prosperitet. Sledeći put kad vam leptir uleti u kuću nemojte ga odmah tjerati već dopustite da obilje čvrsto uđe u vaš dom.

Pokreće Blogger.