Pravi muškarac ne kuka već se suočava sa problemima - 9 zapovjesti pravog muškarca

Ne postoje nikakva jasna uputstva koja nam mogu pokazati kako pravi muškarac treba da se ponaša. To je nešto što on nauči kroz sopstvene greške. 


To je nešto što vas ne uče u školi već vas tome uči život stavljajući vas na razne testove i kušnje. Zbog toga je ovaj tekst posvećen svim našim sinovima, budućim i sadašnjim muškarcima. 1. Zapovjest: Uvijek ispunite svoja obećanja; Ako ne držite do svojih obećanja niko vas neće poštovati, ni vaša žena, ni djeca ni vaši prijatelji. 

Ako već želiš biti pravi muškarac moraš biti odgovoran za svoje riječi. 2. Zapovjest: Ne kukaj; Ne možeš samo sjediti i kukati kako ne možeš naći posao. Ustani i potrudi se. Ništa ti neće pasti sa neba, za sve se moraš sam potruditi. 



Ne kukaj da je svijet grub već ustani i promijeni ga. Napravi od ovog svijeta ljepše mjesto za život. 3. Zapovijest: Nauči preživjeti u svim uslovima; Pravi muškarac zna kako preživjeti i izvući se iz bilo koje situiacije. Preživjeti znači ostati na površini i pružiti pristojan život svojoj porodici. 

Da biste to učinili morate konstantno razvijati svoje vještine i učiti nove stvari. 4. Zapovjest: Uči; Nemoj misliti da sve znaš jer ne znaš. Nauči kako zaraditi novac i obezbjediti svojoj porodici udoban život. Nauči kako razmjeti ženu i kako joj ugoditi. 



Nauči kako postati bolji kako bi mogao biti zadovoljan samim sobom i svojim životom. 5. Zapovijest: Škrtost je osobina slabih; Škrti su oni koji su siromašni duhom bez obzira koliko bogati bili. Velikodušnost je osobina onih snažnog duha. 

Velikodušna osoba ne zahtjeva pažnju i poštovanje. Velikodušnost je pobjeda nad samim sobom. Samo onaj ko je u stanju pobijediti sam sebe može pobjediti drugog. 6. Zapovjest: Morate biti jaki a ne izgledati jaki; Možeš naduvati mišiće, možeš plašiti slabije od sebe, nositi skupe stvari, ali to nije ono što muškarca čini jakim. 

Jak muškarac je onaj koji je smiren i samopouzdan. Jak je onaj koji ne treba nikome dokazivati svoju snagu. Jak muškarac čuva mir i sreću svojih najmilijih. 7. Zapovjest: Muškarac je taj koji djeluje; Pravi muškarci su rođeni djeluju. 

Imaju um koji može objektivno analizirati situaciju i odabrati pravo rješenje bez emocija. Imaju osjećaj svrhe, imaju jake ruke da učine ono što treba, imaju karakter i ne odustaju čin se pojavi prva poteškoća. 8. Zapovjest: Pouzdanost; Ovo je najvažnija stvar u vezi. 

Suština muškarca je pouzdanost i u tome je njegova snaga. Žene su slabe, teško im je vjerovati muškarcu jer su mnogo puta bile povrijeđene. Kada se pojavi pravi muškarac koji svojim djelima pokazuje da je pozdan , žena želi vjerovati da je napokon pronašla onog pravog kojeg je čekala. 

9. Zapovijest: Pravi muškarac je hranitelj; Muškarac mora zarađivati i donositi hljeb kući ne samo da bi prehranio porodicu već i da bi sebi pokazao da je muškarac. Svaki muškarac mora naći način da prehrani svoju porodicu i dam joj obezbjedi sve ono što joj je potrebno. Ako nije u stanju to da uradi, onda treba prestati zavaravati ženu i treba nastaviti živjeti svoj usamljenički život.

Pokreće Blogger.