Ne dovodite ga u situaciju da bira, možete se kajati - 8 Stvari koje ne bi smjeli zahtjevati od muža

U braku supružnici neprestano traže međusobnu podršku i često očekuju da se ta podrška manifestuje upravo onako kako oni žele. 


Međutim, neka očekivanja su često previsoka, pa je važno povući granicu između prihvatljivog i onoga što nikada ne biste trebali tražiti od supruga. 1. Ne smijete ga dovesti u situaciju da bira između vas i njegove porodice; To se posebno odnosi na njegovu majku. 

On će se ponekad naći u situaciji kada će je morati staviti ispred vas, ali uvijek imajte na umu da je ona žena koja ga je rodila i odgojila. Ako želite imati dobar brak to ponekad morate tolerisati. Ako imate nesporazume sa njegovom majkom, nemojte njega uplitati u to. 



2. Ne tražite od njega da stalno sluša vaše probleme; Naravno da bi vaš suprug trebao znati sa kakvim poteškoćama se suočavate, ali on ne treba da bude filter za vaše probleme. Muškarci i žene različito gledaju na probleme. Muškarci se fokusiraju na svoju odluku, a žene se često trebaju samo emocionalno izraziti. 

Vaša očekivanja da će aktivno slušati sve tračeve i pokazati interesovanje za njih vam se jednostavno neće ostvariti. 3. Da ne gleda druge žene; Kao što i vi ne možete da ne pogledate u lijepog i privlačnog muškarca, isto tako muškarci ne mogu a da ne primjete lijepu i privlačnu ženu. 



To je normalno i prirodno. 4. Ne tražite od njega da mijenja svoja interesovanja; Muškarci se ne bave svojim hobijima zato što žele da se odvoje od porodice već zato što ih to čini srećnima. Ako budete tražili od njega da prestane da njeguje svoja interesovanja samo ćete ga učiniti nesrećnim. 

5. Ne tražite od njega da se prestane družiti sa svojim prijateljima; Vaš suprug treba svoje prijatelje jednako kao i vi svoje. Ako neka svoja prijateljstva završi zbog vas samo će vas smatrati odgovornima za to i neće biti srećan. 

6. Ne tražite od njega da se mijenja; Nakon nekoliko godina provedenih pored svog partnera možemo se zapitati zašto smo zapravo sa njim. Često i neke najmanje sitnice počinju da nam smetaju. Imajte na umu da sve njegove dobre osobine nadoknađuju one loše i da je to ono zbog čega ste ga zavoljeli.

Znajte da se niko ne mijenja preko noći i ne pokušavajte da ga promijenite. 7. Ne tražite od njega da se sjeti svakog važnog datuma za koji vi smatrate da je bitan u vešoj vezi; Žene su mnogo osjetljivije na emocije nego muškarci zbog čega im neki događaji i datumi mogu biti važniji nego muškarcima. 

Ako je vaš muškarac zaboravio neki datum koji je vama važan nemojte da ga napadate zbog toga već mu objasnite zbog čega se osjećate nezadovoljno. Budete li se ljutili na njega samo ćete izazvati još više negativnih emocija. 

8. Ne tražite od njega da voli iste stvari koje i vi volite; Nemojte tražiti od svog muškarca da stalno radi stvari sa vama koje vi volite. Provođenje odvojenog slobodnog vremena može imati pozitivan uticaj na vaš brak. Zato je važno dsa mu povremeno date priliku da osjeti vaše odsustvo.

Pokreće Blogger.