Drečave boje ne priliče dami sa stilom: Glavne greške zbog kojih žene izgledaju neuredno

Lijepo njegovana žena se vidi iz daleka. Neurednost se može prepoznati čak i kada žene misle da ih uspješno sakrivaju. 


Na primjer, prljava kosa je nešto što nikako ne možete sakriti.  Možete se uzdati u suve šampone, dječiji puder ili bilo kakve drugo metode koje zamaskiraju činjenicu da kosu niste oprali 7 dana, ali to se vrlo lako primjeti. Ono što je najvažnije na ženi jeste da bude čista i mirisna. Nema ništa ljepše od toga. 

Žene koje ne koriste parfeme uskraćuju sebi jednu veliku prednost. Zašto? Zato što muškarci puno pažnje pridaju tome kako žene mirišu. Kada imate dobar parfem privućićete pažnju muškarca koji vas inače možda ne bi ni primjetio. 



Istražujte po internetu, isprobajte razne uzorke i izaberite svoj novi omiljeni parfem koji će biti vaš lični pečat.  Još jedna stvar koja izgleda jako neuredno na ženama jeste pretjerana šminka. Izreka "manje je više" u kozmetici bi se trebala najviše koristiti. 

Šminku ne koristite da promijenite lični opis, već koristite je da sakrijete poneki nedostatak ako imate, i da istaknete sve ono što je lijepo na vašem licu. Na primjer, krupne oči, bujne usne, rumenilo itd. Muškarci generalno ne vole mnogo šminke na ženama. Pogotovo ne mnogo pudera, to zaista umije izgledati prljavo. 



Jake boje šminke, na očima ili usnama se trebaju nositi u večernjim satima. U dnevnim varijantama koristite što manje šminke i što neutralnije boje. Pored šminke, ne zaboravite na izgled noktiju jer koliko god vi mislili da su nebitni - dosta ljudi obraća pažnju baš na nokte. Ne morate imati dugačke vještačke nokte, kratki nokti su itekako glamurozni. 

Bitno je samo da ih imate fino podrezane i lijepo nalakirane. Ako ste zrela djevojka ili žena poželjno je da se klonite drečavih boja jer ne priliče zrelim osobama. Sa takvim bojama biste mogli ostaviti pogrešan utisak. Možete obratiti pažnju na nokte glamuroznih poznatih žena poput Kate Middleton koje uvijek imaju kratke nose, neutralnih boja poput nježno bijele ili bež.

Pokreće Blogger.