Tekst za sve one koji su zapeli u vezi: Nedostatak odgovora je često jedini odgovor koji trebate

Biće trenutaka kada morate otići iz veze prije nego što se osjećate spremni. 


Možda ćete morati pustiti nekoga koga volite, iako nema konačnog dokaza da vaša veza nikad ne bi moglo uspjeti. Možda ćete morati dopustiti da se dogodi šta god se dogodilo bez pokušaja da složite ono što je moglo biti. Ponekad ćete morati izaći čak i kad niste sigurni šta je pošlo po zlu ili kako se sve raspalo. 

Čak i kada ne znate šta ste trebali učiniti drugačije. Čak i kad se pitate postoji li još uvijek šansa, da li još uvijek ima mjesta, da li ima vremena da pokušate popraviti stvari. Biće trenutaka kada sve to morate ostaviti ne znajući čija je krivica, ne znajući namjere druge osobe, ne znajući hoće li ikada ponovo voljeti ili ćete biti povrijeđeni.



 Iscrpljujuće je stajati sa jednom nogom u vezi i jednom van nje. Dakle, ako već predugo raširite ove dvije različite stvarnosti, niste sigurni koji ćete odabrati,  stojite u strahu, sjetite se ovoga. Ponekad jednostavno nećete znati sve odgovore koje biste željeli, što će učiniti da se udaljavanje osjeća nemogućim.

Ali to ne znači da trebate ostati dok se ne iscrpite tražeći sigurnost. Izgubiti se u ovom naporu nije vrlina. Trenutno se vaš odgovor možda ne odnosi na dovršavanje zagonetke već na ono što ne možete sastaviti. Možda je zabuna i nedostatak odgovora jedini odgovor koji postoji u ovom trenutku. 



Haos koji osjećate mogao bi biti vaš unutarnji kompas. Često naš um i naše tijelo znaju smjer u kojem bismo trebali krenuti mnogo prije nego što to učinimo. Dakle, prepustite se vjerovanju u iskrenost uragana koji se uzburka u vama kad ste tamo gdje ne biste trebali biti. 

Postoje trenuci kada se ne radi o tome što se dogodilo, kako to možete popraviti ili da li vrijedi još jedanom pokušati. Ponekad postoji samo jedino pitanje "Koji je pravi put?" Pitajte i slijedite i kada  vam se čini da ništa drugo ne funkcioniše, svaki odgovor koji tražite će se saviti negdje u okviru ovog pitanja.

Pokreće Blogger.