Džaba vam novac ako niste srećni - Pored svog muža imam sve, ali ne i ono što mom srcu treba

Oduvijek sam bila aktivna, radoznala i energična djevojka, ali sada sa 32 godine osjećam se poput starice od 70 godina. 


Iako pored sebe imam muža koji me voli, dvoje divne djece i lijepu kuću, u meni je velika praznina. Ništa me ne raduje i jednostavno sam izgubila volju za životom. Moj muž je 15 godina stariji od mene i uprkos činjenici da je toliko stariji, udala sam se za njega iz ljubavi. 

Bio je zreo, inteligentan i plemenit, a sada nemam o čemu razgovarati sa njim. Nakon devet godina braka cijela naša komunikacija se svodi na nekoliko beznačajnih fraza nakon što se vrati sa posla. Vikendom spava do podne, pa imam osjećaj kao da i nije kod kuće. 



Ponekad se poigra sa djecom ili im čita neku knjigu, ali čim počnu galamiti i stvarati buku zatvara se u sobu sa izgovorom da ne može podnijeti njihovu galamu. Ranije mi njegove godine nisu smetale, ali kada je prešao 40 godina shvatila sam kakvu sam grešku napravila udavši se za muškarca koji je mnogo stariji od sebe. 

Prije vjenčanja je vodio mnogo brige o svom izgledu, ali se nakon vjenčanja zapustio i postao lijen, a sa njim sam se i ja zapustila. Prestala sam da komuniciram sa svojim prijateljima jer su se osjećali neugodno u prisustvu mog supruga. 



Vremenom se moj društveni krug sveo na poznanike mog muža, ista stara gunđala i njihove stare supruge. Bez obzira na socijalni status mog supruga i činjenicu da je spreman da u potpunosti obezbjedi meni i djeci lijep život, sada bih više voljela da ostatak života provedem pored muškarca svojih godina. 

Ali kome sam sada potrebna sa dvoje djece i bez obrazovanja. Moj suprug je svu svoju imovinu prenio na svoju majku, tako da ako poželim da se razvedem neću dobitio ništa. Moji roditelji žive u jednosobnom stanu i nisu u mogućnosti da mi pomognu. 

Ne želim da tražim ljubavnika i imam aferu sa drugim muškarcem, jer ako bi se za to saznalo ostala bih bez svega. Polako gubim razum među ovim dosadnim penzionerima i očajnički sam ljubomorna na svoje prijatelje koji su se vjenčali sa svojim vršnjacima i sada uživaju u zajedničkom životu.

Pokreće Blogger.