Ne poričite osjećanja, napravite promjenu - Jasni znakovi da niste umorni vi već vaša duša

Emocionalna iscrpljenost nije šala i ona se često može maskirati u stres pa nam može biti teško da je prepoznamo. Često možemo biti emocionalno iscrpljeni a da toga nismo ni svjesni. 


Uz pomoć 6 jasnih znakova naučite razlikovati stres i svakodnevni umor od stanja kada je vaša duša umorna i iscrpljena. 1. Svakodnevne emocije vas proždiru, čak i one najmanje; Kad dođemo do tačke u kojoj svaki pojedini negativni osjećaj prijeti da će nas izbaciti iz kolosijeka, to je tačka kada dolazimo do zasićenja i emocionalnog preopterećenja. 

Ta mala neprijatnost nije problem. To je prelomna točka problema koji se već dugo vuče. Ne trebate popravljati ono što na površini nije u redu, morate skupiti hrabrosti da vidite šta je ispod. 2. Preosjetljivi ste; Vaša osjetljivost ne znači da samo "pretjerujete" sa stvarima, to znači da ste vrlo svjesni da ste na pravom mjestu i još jedan neuspjeh je samo nešto sa čime se ne možete nositi. 



Umjesto da pokušavate da kontrolišete sve pokušajte shvatiti koji je razlog vaše iscrpljenosti. 3. Osjećate dubok osjećaj poraza; Još jedan ključni znak da biste mogli doživjeti emocionalnu iscrpljenost je taj da stvari vidite kroz perspektivu „sve ili ništa“. 

Kad ste se pomirili sa beznađem, to nije zato što vam je budućnost zapravo mutnija. To je vaš način da zapravo prepoznate emocije koje su prisutne u vama, njihov intenzitet, težinu i trajanje. 4. Borite se da pronađete volju da se borite i idete dalje; Ponekad vam može biti veoma teško da nađete snage da idete dalje kroz život i da se borite za stvari koje su vam važne. 



To je vjerovatno zato što pokušavate mentalno riješiti ogromna pitanja koja još nemaju jasne odgovore. Ono što morate napraviti je biti iskreni sami sa sobom, sa onim što vas muči i morate početi raditi na tome. 5. Ili previše pokazujete emocije ili ih ne pokazujete uopšte; Vaše promjene raspoloženja i osjećanja idu iz krajnosti u krajnost. 

U jednom momentu možete plakati, a u drugom se ponašate kao da uopšte ne možete zaplakati. Morate početi raditi na obradi emocija u stvarnom vremenu. To znači i prepoznati kako se osjećate dok razumijete šta jeste, a što nije, i pokušati da odgovorite na taj osjećaj. 

To također znači stvaranje odgovarajućih mjesta i vremena kako biste iskazali tačno ono što vam je na umu i srcu 6. Spremni ste za promjenu; Iako se osjećate kao da ste na samom dnu, zapravo ste spremni za promjenu i vi to znate. 

Dobro znate da vaš život ne funkcioniše dobro već neko vrijeme i da je vrijeme da se nešto promijeni. Prvo što morate uraditi je prihvatiti činjenicu da imate problem, i ne samo jedan, već cijeli niz problema koji vas muče.

Pokreće Blogger.