Retrogradni Pluton do 06.10. - Bikovi dobro otvorite oči, Strijelčevi spremite se na promjene

Za razliku od retrogradnog Merkura koji se dešava više puta u toku godine, retrogradni Pluton se dešava samo jednom godišnje i njegovo retrogradno kretanje traje između 5 i 6 mjeseci. 


Pluton je najudaljenija planeta od Sunca, pa neće imati velikog uticaja na svakodnevni život, za razliku od drugih planeta poput Merkura. Retrogradno kretanje Plutona nije nešto što bi trebalo da nas zabrinjava. Ove godine Pliuton će biti retrogradan kroz znak Jarca sve do 06. oktobra. 

U narednih pet mjeseci možemo očekivati razne zablude i iluzije kao i poteškoće u logičkom razmišljanju. Pluton će nas u ovom periodu podsjećati da je promjena jedina stvar koja je konstantna, a evo kako će uticati na svaki od znakova Zodijaka. 



Ovan: Vrijeme je da se pozabavite svoji strahovima koje ste potisnuli a koji imaju veze sa vašim uspjehom. Pokušajte da shvatite šta je to što vas spriječava da ostvarite svoje snove. Ispitajte koji su vaši motivi i metode koje koristiote kako bi postigli željeni uspijeh. 

Bik: Retrogradni Pluton bi vam mogao pomoći da otvorite oči i sagledate stvari iz jednog sasvim novog ugla. Kako se Pluton bude kretao kroz vašu kuću znanja i rasta, preispitat ćete svoju vjeru i preispitati sve što ste mislili da znate o sebi i svijetu. Proširite svoje vidike. 



Blizanci: Ovo retrogradno putovanje vodi vas duboko u srce vaše podsvijesti, pa očekujte promjene na emocionalnom i duhovnom nivou. Nemopjte dozvoliti da vas bilo ko kontroliše i da im a moć nad vama. Rak: Pluton će biti retrogradan kroz vašu kuću veza što će vam ukazati na obaveze koje ste preuzeli prema drugima, a koje još niste ispunili. 

Sada je vrijeme da preispitate veze koje imate sa drugima i ispitate razloge zbog kojih se posvećujete njima. Lav: Retrogradni Pluton bi vas mogao potaknuti na preispitivamnje svojih svakodnevnih navika. Željećete napraviti neke promjene kako bi se riješili rutine i kako bi povećali šanse za postizanje svojih ciljeva. 

Djevica: Ovaj tranzit će vas natrjerati da shvatite da je vrijeme da se riješite nekih ljudi i stvari koje su vas spriječavale da postignete punoću života. Očistite svoje srce i ponovo se povežite sa djetetom u sebi. Vaga: Temelji vašeg života će se promijeniti, a tokom narednih pet mjeseci ćete im,ati priliku istražiti sebe i spremiti se na promjene koje su vam potrebne. 

Trudite se da budete što fleksibilniji kako biste mogli prihvatiti i sprovesti željene promjene. Škorpija: Kako je Pluton planete vladar vapšeg znaka, ovaj period bi za vas mogao biti veoma povoljan pa bi se trebali pripremiti neke jako lijepe promjene koije bi vam se mogle desiti u ovom periodu. 

Pluton će boraviti u vašoj kući komunikacija što će vam pomoći da izrazite svoje ideje svijetu. Strijelac: Bilo da se radi o bogatstvu ili vašoj vlastitoj vrijednosti, ovo retrogradno kretanje Plutona će vas podstaći da obnovite i preispitate sve svoje mogućnosto povećanja zarade. 

Jarac: Retrogradni Pluton transformiše ono što ste vi u svojoj srži. Dobićete priliku da sjedete i razmislite o osobi kakva ste bili i osobi kakva želite biti. Pokušajte prihvatii svaki promjenu koja vam se dešava jer je svaka promjena dobro došla. 

Vodolija: Retrogradni Pluton će vam pomoći da se povežete sa svojom duhovnošću i prirodnim osjećajem za intuiciju. Nemojte se plašiti duboko zaroniti u mistična područja snova i nesvjesnog uma. Ovaj postupak traženja duše pomoći će vam da postanete potpuno nova verzija sebe. 

Ribe: Retrogradni Pluton se odvija u vašoj kući veza i prijateljstva što će vam pomoći da shvatite svoju ulogu u zajednici u kojoj se nalazite. To bi moglo značiti odustajanje od prijateljstva koja se više ne poklapaju s vašom vibracijom, ali moglo bi značiti i da ste u mogućnosti da zakoračite u svoju moć i pronađete nove načine da se istaknete iz gomile. Prigrlite svog unutrašnjeg vođu.

Pokreće Blogger.