Poruka svim prevarenim ženama: Nije svakoj vezi suđeno da traje, neke nas uče važne lekcije

Nije lako biti prevaren i izmanipulisan, znam. Tjera te da odustaneš od svega i jednostavno odeš negdje gdje te niko nikada neće pronaći. 


Tjera te da se zaključaš u svoju sobu i nikad ne izađeš. Natjera te da se zapitaš jesi li ti problem i zašto te niko ne shvata ozbiljno? Nisi ti kriva što ti se dešavaju loše stvari i nisi ti kriva što se sudbina poigrala sa tobom i učinila te drugom ženom. 

Znam da se plašiš, ali treba da shvatiš da su ovo samo životne bitke koje trebaš pobijediti i prevladati. Svaka ova veza je test za onu pravu, kako bi je mogla prepoznati kada se pojavi. Znam da više ne vjeruješ nikome da si previše puta bila povrijeđena, ali imaj vjere u ljude. 



Svi mi imamo nekoga ko je stvoren samo za nas, ko je naša druga polovina, samo treba da je nađemo. Nekada je potrebno mnogo vremena i mnogo prolivenih suza, ali kada se pojavi ona osoba koja je tvoja savršena druga polovina, ti ćeš to znati. 

Prestani kriviti sebe i misliti da ti nešto fali zato što ne možeš pronaći pravog muškarca. Zapamti da ne moraš biti savršena da bi te drugi voljeli, zato se nemoj truditi da budeš ono što nisi. Buti tsvoja onakva kakva jesi i drugi će te voljeti zbog toga. 



Pronaći ljubav nije tako velika stvar ako ste spremni učiniti sve što on želi od vas, ako ste se spremni promijeniti za njega i pokoriti se svakoj njegovoj želji i ako ste voljni biti izmanipulisani. Takvu vrstu ljubavi možeš pronaći kad god poželiš, ali pronalazak prave, nesebične ljubavi je izazov i zato nemoj biti tužna što je još uvijek nisi pronašla. 

Jednog dana kada sva ova bol prođe i kada nađeš onu svoju savršenu polovinu bićeš srećna što nisi odustala od ljubavi. Tek tada ćeš shvatiti da su nam neke veze potrebne ma koliko bolne bile i koliko nam patnje donosile. Potrebne su nam da nas nauče neke jako važne životne lekcije. 

Potrebne su nam da nas nauče kako treba da se ponašamo u vezi, šta nesmijemo dozvoliti i šta treba da tražimo od svog partnera. Ponekad nam je potrebno da budemo prevareni i izmanipuliusani kako bi naučili šta nam ne treba u životu i kako bi znali šta želimo i šta da tražimo.

Pokreće Blogger.