Deepak Chopra o 7 zakona ispunjenja želja- Samo ljubazni i velikodušni ljudi mogu postići obilje

Deepak Chopra, 74-godišnji američki ljekar indijskog porijekla, napisao je mnogo knjiga o netradicionalnom liječenju i stvorio vlastiti kurs duhovne meditacije. 


Deepak je smislio svoju jednostavnu formulu za uspjeh. Zvuči otprilike ovako: "Sve na što usmjerite pažnju, stiče ogromnu snagu u našem životu. I obrnuto, ako prestanete obraćati pažnju na neke stvari, one nestaju i propadaju." Drugim riječima, ako nečemu ili nekome pridajete previše značaja, postajete ovisni o tome. 

U svojoj knjizi "Sedam duhovnih zakona uspjeha. Kako ostvariti snove", Deepak Chopra piše da su uspjeh i sreća zapravo sinonimi. Kad znamo sebi postaviti ciljeve i nađemo način da ih postignemo , a onda od toga osjetimo zadovoljstvo, to je prava sreća. Chopra je u svojoj knjizi ponudio poseban, duhovni put do uspjeha i obilja. 



Prvi zakon: Tražite snagu u sebi; Nikakav status, moć ili položaj neće nam dati potrebnu snagu da postignemo ono što želimo. Moć će nestati, a mi ćemo ostati bez ičega. Ali ako naučite pronaći snagu u sebi, vaš uspjeh neće ovisiti o vanjskim okolnostima. 

Drugi zakon: Ako želite nešto dobiti budite spremni dati; Ako želite primiti nešto od svijeta, morate početi davati kako biste za to napravili mjesta u svom životu. Ako sanjate o bogatstvu i uspjehu, počnite radosno i nesebično pomagati drugim ljudima ne očekujući ništa zauzvrat. 



Samo činite dobro, budite ljubazni i nasmijani. Treći zakon: Posijte sjeme sreće; Svi smo čuli za izreku "Kako posiješ tako ćeš i požnjati" tako je i u životu. Dobijemo upravo ono što izaberemo. U bilo kojoj situaciji u kojoj se nađete trudite se da ostanete pozitivni kako biste kasnije ubrali plodove onoga što ste posijali. 

Četvrti zakon: Koristite princip manjeg otpora; Trudite se da prihvatite svaku situaciju bez pokušaja da je promijenite. Nemojte kriviti nikoga za svoje probleme i preuzmite odgovornost za svoj život. Nemojte nametati drugima svoje mišljenje i stavove, pokušajte biti fleksibilniji u svemu i ne opirite se svijetu. 

Peti zakon: Koristite snagu pažnje i namjere; Željene događaje možete ostvariti fokusiranjem na jednu želju i postavljanjem svoje jasne namjere. Morate znati tačno šta želite, postaviti cilj i mirno postaviti namjeru da ga imate i tada ćete ga dobiti. 

Šesti zakon: Ne vežite se za rezultate; Ako imate neki cilj i namjeravate ga ostvariti nemojte se previše vezati za rezultat. Razmislite o onome što želite i nastavite živjeti kao da se ništa nije dogodilo. Ne forsirajte ispunjenje želje jer će se vaša želja ostvariti kada za to dođe vrijeme. 

Sedmi zakon: Pronađite svoju svrhu; Sudbina je dizajn života koji vam je dat pri rođenju, to je vaša misija na ovom svijetu. Ako su sve vaše želje povezane sa ispunjenjem vaše sudbine, tada će se ostvariti brže.

Pokreće Blogger.