Žena može ostaviti muškarca kojeg voli - Ali neće ostavti onog pored koga se osjeća voljeno

Nije rijedak slučaj da žena ostavi muškarca kojeg voli, iako zna da i on takođe voli nju. 


Navešću vam primjer jedne moje prijateljice koja je godinama bila u vezi i na kraju ju je okončala iako je voljela tog muškarca, a i on je volio nju. Bio je jako pozitivan muškarac sa dobrim smislom za humor, mogu slobodno reći da je bio normalan muškarac. Često joj je bez posebnog povoda kupovao cvijeće i poklone i ponašao se kao pravi džentlmen. 

Kada sam je nakon raskida pitala šta je razlog, ona mi je rekla da se nije osjećala voljeno. Govorila je kako je nekako bio hladan prema njoj i nikada nije pokazivao emocije. Nije volio da razmjenjuje nježnosti i između njih nije bilo strasti iako su se jako lijepo slagali. Jednostavno su bili različiti. Njoj je bilo potrebno da joj on pokaže ljubav, a on nije znao kako. 



Nije dovoljno samo reći nekome da ga volite, morate to i pokazati. Možete svom partneru svaki dan govoriti da ga volite, ali ako to ne pokazujete to "volim te" ne vrijedi ništa. Vremenom postane samo fraza koju ste navikli govoriti jedno drugome i koja više nema nikakvo značenje. 

Često se dešava da dvije osobe u vezi imaju različit temperament i različite potrebe, i bez obzira što se vole, oni ne mogu da zadovolje potrebe onog drugog i ne mogu da se nose sa njegovim temperamentom. Ali razlika u temperamentu nije razlog zbog kojeg bi se jedan od partnera mogao osjećati nevoljeno. Sve zavisi o tome kako neka osoba razumije i gleda na ljubav. 



Ženi je potrebna pažnja, briga i podrška. Potrebno joj je da joj njen muškarac kaže da je lijepa. Muškarac koji na ovaj način pokazuje ljubav svojoj ženi će pored sebe imati srećnu i zadovoljnu ženu i ona će se pored njega osjećati voljeno. 

Muškarac koji voli svoju ženu zna šta joj je potrebno i šta ona voli. Zna da su joj njegova podrška i briga važni i to i pokazuje. On zna da nije dovoljno samo voljeti ženu, već je potrebno znati prenijeti tu ljubav da je ona osjeti. 

Neki muškarci jednostavno nisu u stanju pružiti ljubav. Ne znaju pravi način da pokažu tu svoju ljubav pa ženi kupuju cvijeće i skupe poklone jer misle da će tako pokazati ženi da je voli. Ženi je potrebna nježnost, potreban joj je čvrst zagrljaj u kome će se ona osjećati sigurno, a ne skupi pokloni.

Pokreće Blogger.