Svaki dug bi kad tad mogao doći na naplatu - Jednostavni načini za rješavanje karmičkih dugova

Stvari koje doživljavamo u našem životu nisu ništa drugo nego rezultat naših djela iz prošlosti. 


Okolnosti u kojima se trenutno nalazimo posljedice su našeg djelovanja i radnji učinjenih u ovom ili prošlom životu, a šta će nam se dogoditi u budućnosti, odlučujemo samo mi. Ono što nam se dešava u ovom trenutku nije samo posljedica prošlosti, već to određuje i ono što će nam se dešavati u budućnosti. 

Zbog toga je jako važno svjesno i pametno birati svoje postupke, riječi i misli. Prvo što trebamo uraditi je prestati kriviti sebe ili druge za situacije koje nam se dešavaju. Umjesto da odgovaramo negativnom reakcijom na negativne stavri koje nam se dešavaju, moramo se izdići iznad situacije i poslati pozitivne vibracije. 



To nam može pomoći da izađemo iz kosrmičkog cikluca i da održimo ravnotežu. To ne znači da treba da budemo pasivni i da očekujemo da se problem riješi sam. I dalje treba da se trudimo da riješimo problem i zatražimo pomoć ukoliko nam je potrebna. 

Drugo što treba da uradimo jeste da pokušamo da budemo u ravnoteži sa energijom, da održavamo vjeru i gajimo ljubav prema sebi i svom životu. Karmički dug se može izraziti u raznim oblicima, može da bude u vidu negativnom emotivnog stanja i raznih teškoća i sve su to mogući načini otplate karmičkog duga. 



Ponekad nam je potrebno mnogo vremena da shvatimo da imamo karmički dug, posebno kada se već nalazimo u neugodnoj i teškoj situaciji. Prihvatanje ovog zakona djelovanja i ispravna reakcija na njega mogu nam pomoći da ostanemo koncentrisani i ublažimo situcije u kojima se nalazimo.

Pokreće Blogger.