Pronađite ljubav svog života svaki dan u istoj osobi

Svako od nas zaslužuje istinsku ljubav, iskrenu i bez napora koja nam omogućava da svakodnevno rastemo. 


Zaslužujemo ljubav koja smiruje sve naše strahove i koja nas hrani iznutra. Ljubav koja obogaćuje našu suštinu i koja nas čini srećnima. Zalužujemo da se nađemo u srcu druge osobe i da znamo da sa tom osobom možemo komunicirati bez pretvaranja i suzdržavanja. 

Da se ne moramo konstantno boriti da zadržimo tu osobu pored sebe. Zaslužujemo ljubav koja će teći slobodno i gdje će se naše misli i osjećanja nadopunjavati. Ako dozvolimo da ljubav raste , ona može biti najpotpunija i najisplativija senzacija koju smo ikada doživjeli. 



Zato zaljubljivanje nikada nije negativno ako su osjećanja uzajamna i iskrena. Ljubav se sastoji iz predanosti i slobode. To je poticaj koji nas vodi da uvijek i iznova biramo istu osobu sa kojom ćemo dijeliti život. Ljubav se sastoji od pronalaženja saučesnika u vezi i stvaranje svijeta u kojem se osjećamo sigurno. 

Ljubav se mora zaslužiti lijepim stvarima i nikaaa se ne smije zaboraviti na nju. Ljubav se temelji na nježnosti, poštovanju, uzajamnoj naklonosti. Ljubav je toplina, strast, idealizacija i smisao života. Ljubav koja boli nije ljubav, ali kada smo zaljubljeni često prihvatamo i situacije koje su neprihvatljive, sve u ime ljubavi.



Ljubav koja uključuje veliku patnju kako bi se nadala sretnom kraju, kao što se to događa u filmovima , nije stvarna. Kada se dvoje ljudi vole, njihov jedini cilj je učiniti ono drugo srećnim. Nije ljubav ako postoji toksičnost, nije zdravo ako morate odustati od sebe da biste je održali u životu. 

Ljubav nije pronalaženje onoga što vam nedostaje kod drugoga, ljubav je pronalaženje nekoga ko vas razumije, ko vas tjera da podignete glavu i shvatite da ste pronašli svoje mjesto za život.

Pokreće Blogger.