Ponekad je odlazak jedina opcija - To nije znak kukavičluka i odustajanja već hrabrosti

Postoje neke situacije kada nam je odlazak jedina opcija, ali to nije znak kukavičlika niti odustajanja. Oni koji odluče spakovati svoje kofere i otići pokazuju istinsku hrabrost koju nema svako. 


Svi se na kraju umorimo od plakanja u tišini i jednostavno odlučimo da je dosta i da moram otići. Napustiti sve ne znači zaboraviti stvari koje smo proživjeli. To znači transformisati sebe i integrisati prošlost, sadašnjost i želju za budućnošću u isti entitet , sposoban da se stvori i ne preokrene u patnji i bolu.

Ponekad jednostavno shatimo da je ono što nas okružuje izgubilo smisao. Da trebamo iskusiti nove stvari, da se trebamo maknuti od svega onoga što nas oružuje i što nas guši. Nije lako ostaviti sve iza sebe. Uvijek nas prati taj strah od neizvjesnosti. Ali, ako se život koji ste vodili do sada ne podudara sa onim što osjećate, onda je možda najbolje otići. 



Ako se osjećate kao stranac u svom životu, izađite i pronađite sebe. Samo vi možete odlučiti kakav ćete život imati i samo vi možete napraviti promjene koje bi vam mogle pomoći da pronađete mir i blagostanje. Ponekad je potrebno napraviti veliki korak kako biste mogli krenuti naprijed i ostaviti onaj stari život iza vas. 

Kad razmišljate o tome da sve napustite, treba vam biti jasno zašto to radite i koji je cilj koji imate na umu . Kada osoba ima cilj, ona će uvijek naći naćin da ga ostvari. Ako napravite promjenu, činite to kako biste bili ono što stvarno želite biti, srećna osoba koja daje novu šansu životu. 



Napustiti sve ne znači pobjeći, to smo već rekli, ali morate morate pomoći ljudima oko vas da shvate zašto to radite. Iznesite svoje želje i potrebe, preuzmite potpunu kontrolu nad svojim postupcima. Niko vam ne može garantovati da će ova promjena uspjeti, ali zapamtite, da to može biti najbolja stvar koja će vam se desiti u životu. 

Zato morate naučiti upravljati svojim strahovima i neizvjesnostima i pretvoriti ih u nade. Zapamtite da je vaša jedina svrha u životu vaš procvat, zato je neophodno uvijek pronaći najbolja mjesta jer nisu sva mjesta pogodna za vas da pustite svoje korijenje.

Pokreće Blogger.