Ne pokušavajte da ih lažete jer oni već znaju istinu - Empate ne možete slagati iz 5 razloga

Jedna od najzanimljivijih stvari u životu empata je što su oni hodajući detektori laži. Oni mogu u jednoj minuti otkriti da li njihov sagovornik laže ili govori istinu. 


Empati veoma dobro čitaju osjećanja drugih ljudi, ali isto tako su sposobni odjetiti njihove emocije. Oni zbog toga često mogu preći na jedan viši nivo emocionalne inteligencije. Ona im pomaže da lakše razumiju druge i ostvare bolju interakciju sa njima. 

Zato ako se sledeći put nađete u razgovoru sa jednim empatom, pokušajte uvijek reći sve onako kako zaista jeste , jer su oni pravi detektivi i sve otkriju. 1.Empat uvijek zna kada je neko iskren prema njemu; Empat će uvijek osjetiti vašu neiskrenost čak i ako ste vješti u tome da je sakrijete. 



Njih ne možete zavarati lažnim osmijehom niti skrivanjem pod maskom. 2. Empati sve čuju; Čak i onda kada ne izgovorite ni jednu riječ oni znaju šta ste htjeli reći. Empati su sposobni čiti ono što se krije iza tišine onda kada vam nije do priče. 

3. Ne pokušavajte da se sakrijete iza maske; Neki ljudi jednostavno ne žele svijetu da pokažu ko su i kakvi su zaista, ali od empata to ne mogu sakriti. Koliko god se trudili sakriti svoje pravo ja empat će to vidjeti. Oni su u stanju vidjeti u nekome onu njegovu istinsku ljepotu, ali i ono najgore u njemu. 



4. Odmah prepoznaju negativne i toksične ljude; Jedna od vještina empatija koja se ne može suzbiti je trenutno prepoznavanje negativne osobe. Negativne ličnosti su okružene haosom i negativnom energijojm i iz toga crpe svoju snagu. Kada primjete takvu osobu empati će se truditi da izbjegavaju komunikaciju sa njom i držaće je na distanci. 

Empati ne žele pustiti u svoju blizinu negativnosti koje toksična osoba nosi sa sobom. 5. Empati vam sve vide u očima; Zapravo, empati mogu vidjeti kroz ljude, pa je najbolje uvijek biti iskren sa takvom osobom. A ako patite, empat će to vidjeti, ako se nalazite u teškoj životnoj situaciji, oni će to vidjeti. Jednim pogledom u vaše oči oni će vidjeti kako se osjećate i šta se stvarno dešava u vašoj duši. 

Zapravo ne postoji ni jedan razlog zbog kojeg biste trebali lagati empatu, jer vam oni neće ponuditi ništa drugo osim dobrote i empatije. Oni će vas uvijek razumjeti i nikada vas neće osuđivati zbog vaših stavova, djela ili riječi.

Pokreće Blogger.