Nikada se ne vraćajte osobi koja vas je povrijedila: Sreću nećete dobiti tamo gdje ste je izgubili

Za jaku ženu ljubav je svetinja.Ona u ljubavi daje sve ili lišta. 


Ona voli svim srcem i često zaboravlja da ju je povrijedio neko ko nije znao na pravi način da je voli. Neko ko ju je uzimao zdravo za gotovo i ko ju je slamao srce iznova i iznova. Ali ona neće kriviti osobu koja joj je slomila srce, kriviće sebe. 

Pokušaće da shvati zašto je toliko vjerovala toj osobi i pitaće se zašto nije vjerovala svojoj intuiciji. Kriviće sebe jer nije vidjela jasne signale koji su joj pokazivali da nešto nije u redu. Trudiće se da izgleda isto kao i uvijek. 



Neće pokazati da je povrijeđena, a kada je neko pita kako je uvijek će reći da je dobro. Tek kada bude srtemna ona će biti u stanju govoriti o svojim osjećanjima, ali ne sa svima. Razgovaraće samo sa onima kojima može vjerovati i koji je razumiju. 

Ona zna da prije ili kasnije sa njom sve biti u redu, ali da jedino ona sama može izliječiti svoje srce. Ona neće utonuti u tugu već će krenuti dalje. Jaka žena će početi da ostvaruje svoje ciljeve, da radi stvari koje je čine srećnom i sve što bi joj moglo pomoći da odvrati misli od svoje boli i pomogne svom srcu da što prije zacijeli. 



Jaka žena će oprostiti osobi koja ju je povrijedila, ali nikada neće zaboraviti. Biće joj teško oprostiti sebi. Kriviće sebe za svoje greške i što je svoje srce dala pogrešnoj osobi. Jaka žena se neće vratiti osobi koja joj je slomila srce. 

Sigurna je da sreću ne može dobiti tamo gdje ju je izgubila. Trebaće joj vremena da ponovo dozvoli ljubavi da uđe u njen život, ali ona zna da je ljubav rizik i da ona uvijek dolazi sa rizikom. Otvoriće svoje srce tek onda kada sve rane na njemun zarastu.

Pokreće Blogger.