Neobične stvari na muškarcu koje privlače alfa žene: Sijeda kosa može biti od velike prednosti

Fizička privlačnost je subjektivna, ali isto tako može biti i opravdana naukom, koja kaže da imamo urođene instinkte da nas privlači određeni tip muškarca. 


Da li vam se nekada desilo, dok ste neobavezno pili piće u baru, da ste ugledali muškarca koji vas je odmah privukao? Šta ste prvo primjetili te su vam koljena zaklecala? Njegovu bradu, ožiljak na obrazu, boju kose ili savršeno zategnuto tijelo? Možda neki specifičan pokret? Želite li razumjeti šta je tačno to što vas je privuklo na njemu? Čitajte dalje! 

1) Žene vole bradu... ko to kaže?? Nauka i žene! Dok sve žene prolaze cijeli proces uklanjanja neželjenih dlačica, od čupkanja, voska i brijača... kada je suprotan pol u pitanju žene ne vole da vide da i njen muškarac čini isto.  Iako su mnoge uporedile bradu sa ''šmirglom'' većina je svakako glasala ''za'' čak i u tom slučaju. 



U drugoj studiji i muškarci i žene priznali su da brada djeluje zdravije, privlačnije i da budi očinsku figuru.  2) Žene preferiraju muškarce koji su malo stariji a samim time i zreliji ..muškarci ne boj te se! Borice oko očiju ženama su itekako seksi, a ta kosa tamnih i svijetlih vlasi, definitivno joj je privukla pažnju! 

Žene privlače muškarci koji su puno postigli, emotivno zreli, ostvareni... a to mogu naći samo u onima koji su izašli iz tinejdzerskog i '' mladog '' doba. Tačno ograničena dobna granica nije određena ali jeste definicija: stabilan, samostalan, zreo i ostvaren. 



3) Žene vole definiciju tijela i mišića...ali ne previše To nije baš neki novitet ali analiza više studija pokazala je da žene zaista više vole muškarce sa definicijom mišića nego one koji nimalo ne brinu o svome tijelu. Ali opušteno, ne znači da ona pored sebe želi fitnes modela! 

Mali stomačić je sasvim ok, tricepsi nisu neophodni, bitna je samo zdrava forma. Naravno i ovo je takođe subjektivna stavka. Neke žene su se sasvim priklonile tipu tijela koji se naziva ''dad type'' , prema tome ako ste i malo krupniji, naravno da i za vas postoji dama koja će smatrati da ste apsolutno neodoljivi.

4) Žene vole muškarce u crvenom Želite da privučete njenu pažnju? Sljedeći put kada isplanirate zajednički sastanak, obucite nešto crveno! Nauka se opet umiješala i kaže: prije ćete joj privući pažnju u nekoj smjelijoj boji nego u bilo kojoj drugoj.  Kada žena ugleda crvenu boju, pokreću se mehanizmi vjerovatno biološki urođeni. 

Žene jednostavno vide muškarce u crvenom kao mnogo uspješnije, nauka kaže da to djeluje na iskonskom nivou, crvena boja diktira status povezan sa uspjehom a svi znamo da uspjeh privlači.. to se svakako ne odnosi uvijek i na sve situacije, jer, zamislite sljedeće. Ako u bar uđe neuredan muškarac , sa lošim zubima, bez imalo manira, nijedna crvena majica svijeta neće privući pažnju, zar ne? 

5) Žene vole muškarce koji rizikuju Kada se on bavi nekom fizičkom aktivnošću, koja zahtijeva talenat, a uključuje nisku stopu rizika – žene će to vrlo pozitivno prihvatiti. Ovo možda može biti razlog zašto neke žene privlače muškarci koji surfuju, voze bicikl, skejt ili se bave lovom. 

Ona voli rizike, ali koji će vas uzbuditi mentalno na zdrav način – nijedna žena ne želi pored sebe muškarca koji se ugrožava životno ili ugrožava živote ljudi oko sebe, na primjer ne nosi pojas za vrijeme vožnje, konzumira alkohol i tome slično. 

6) Ožiljci su seksi Za neke, ožiljci predstavljaju svojevrsna odlikovanja hrabrosti – za druge, to je samo znak da se nešto dogodilo. Ali muškarci sa sitnim ožiljcima po licu i tijelu ne trebaju da brinu o tome da će ga ona smatrati ne privlačnim – baš suprotno! 

Ona želi da čuje koja se priča krije o tom ožiljku iznad obrve. Interesantno je samo da spomenemo sljedeće: muškarci su podjednako smatrali atraktivnima žene sa i bez ožiljaka i to nimalo nije uticalo na količinu i stepen privlačnosti.

7) Čovjek koji je može nasmijati – je čovjek uz kojeg će ostati Ne podcjenjujte moć osmijeha. Onaj koji umije iskreno nasmijati je onaj koji će osvojiti ženino srce na kraju. To je znak inteligencije i seksi, otvorene ličnosti. Zašto? Sve što trebate znati može stati u sljedeću misao: vrijeme može proći i svi faktori koji su vas trenutno privukli mogu izblijediti , ali dijeliti osmijeh sa nekim svaki dan iznova.. zadržaće vas zauvijek na tome putu.

Pokreće Blogger.