Ne žalite se na ženu sami ste je izabrali - 5 savjeta o vezi 67-godišnjaka koji se ženio 7 puta

Nedavno sam imao priliku da razgovaram sa jednim dedom koji je bio jako vedrog i ugodnog duha i koji je odlučio da se ponovo oženi u svojoj 67. godini života. 


Bio sam ugodno iznenađen kada sam saznao da je prije tog braka imao još šest brakova i ni na jedan se nije žalio. Rekao je da je njegova poslednja izabranica njegova najveća ljubav i da se život ne sastoji od brojeva i godina već on sposobnosti da volimo i uživano u životu. 

Mnogo je važnija količina i kvalite ljubavi koje možete pokloniti nekome od godina koje provedete zajedno. Podijelio je sa mnom nekoliko savjeta iz njegovog iskustva iz prethodnih brakova. 1. Pravilo tri "NE"; Ne žalite se na ženu, nemojte je kriviti i ne pravdajte joj se. 



Samo ste je izabrali i niko vas nije tjerao da se oženite sa njom. Ona je vaš izbor i niko drugi nema ništa sa tim. 2. Kada je žena lukava, ona je mudra; Žene će se uvijek služiti raznim trikovima i nema potrebe da je krivite za to. To je njena priroda i to treba razumjeti. 

Nikada nemojte pokušati da prevarite ženu jer će vam se ona sigurno osvetiti, a ako to ne želite jednostavno je ne izazivajte. 3. Živite sada i ne plašite se grešaka; Nemojte uvijek težiti idealu. Eksperimentišite, volite i patite. 



Budite svoji i nemojte od sebe praviti heroja koji želi očarati ženu kako joj ne biste napunili glavi nerealnim očekivanjima. Žena želi biti sa nekim ko će moći da je usreći jer ona želi biti srećna. 4. Gradite vezu samo po principu "mi smo jedno za drugo"; Ako žena pristane na ovo vi ćete to osjetiti, a tada će žena postati vaša supruga. 

Ako se oboje budete jednako trudili da vaš brak bude srećan, tada ćete imati transparentnu i definisanu vezu. 5. Nikada nemojte odbiti pomoći; Ako žena kaže da joj treba pomoć znači da ste joj potrebni. Žena bi uvijek trebala imati vašu podršku i pomoć čak i ako je samo tražila da joj skuvate kafu.

Pokreće Blogger.