Mnoge sanjaju o idealu koji ne postoji - Šta se desi sa ženama koje biraju muškarce do 40te

Mnoge žene su danas prilično izbirljive kada su u pitanju muškarci. Dok su mlade misle da je cijeli život pred njima i da zaslužuju samo najbolje jer su pametne, lijepe i lijepo zarađuju. 


Žele muškarca koji će da ih nosi kao malo vode na dlanu, koji će da im poklanja pažnju, koji je moderan, snažan, dobro zarađuje i još mnogo toga. Tako odbijaju dostojne muškarce i traže im sitnice u sitnicama. Sjećam se kako mi se jedna moja prijateljica davno žalila kako je upoznala muškarca koji je pametan, pristojan, lijepo izgleda i ima dobar posao, ali je počeo ćelaviti. 

Rekla je kako ne želi izlaziti sa ćelavim muškarcem. Sada ima 42 godine i još uvijek je sama. Prije neki dan sam vidjela da je objavila sliku svog novog kućnog ljubimca, malog psića trećeg po redu. Ona se brine o njima, kupa ih, kupuje im odjeću... 



Mislite da je ona veliki ljubitelj pasa? Ona je samo jadna žena koja svoj majčinski instinkt integriše u pse. Tužna je i teško joj je što je kod kuće niko ne čeka. Ispričaću vam još jednu priču. Moja radna kolegica ima sestru koja ima 45. godina. 

Veoma lijepa žena koja je uvijek imala uspjeha kod muškarac. Birala je muškarce, tražila im mane kako bi pronašla onog savršenog, a onda se u 39. udala za prvog koji je naišao kako bi imala vremena da rodi. Ubrzo je uslijedio razvod, novi brak i ponovo razvod. 



Prošle godine se udala treći put, a već sam čula kako se žali da ne može živjeti a tim muškarcem i kako je samo pitanje vremena kada će se razvesti. Njenog malog sinčića odgaja baka jer njegova majka pokušava da izgradi svoj lični život. Ovakvih priča i žena ima na stotine i svaka je na svoj način drugačija. 

Mislim da se ne bi trebali vjenčavati za prvu osobu koju sretnete, ali isto tako mislim da ne bi trebali biti previše probirljivi. Nema potrebe da se zamarate sitnicama i pokušavate pronaći ideal. Zapamtite da ideal ne postoji, pogotovo ne kada napuniš 40.

Pokreće Blogger.