Meni je bitna tvoja ljubav ne tvoj novac: Fraze koje žene rijetko govore a muškarci bi ih željeli čuti

Ženama treba ugađati, treba im kupovati cvijeće i poklone, treba im davati komplimente, treba ih zaštititi, a šta treba muškarcima?


Često se fokusiramo samo na ono šta je potrebno ženama, a zaboravljamo šta je potrebno muškarcima. Smatramo da su muškarci jaki i da se lakše snalaze od žene te da im je mnogo lakše u mnogim stvarima nego pripadnicama nježnijeg pola. 

Ipak, i muškarcima je potrebno da im se sa vremena na vrijeme kaže neka lijepa riječ, nešto što će ih ohrabriti i usrećiti. U nastavku pročitajte nekoliko fraza koje bi muškarci željeli čuti od svojih ljepših polovina, a koje one često zaboravljaju, ili nemaju naviku, da im kažu. 



1. "Ne treba mi tvoj novac, trebaš mi ti, tvoja ljubav i pažnja" Muškarci žele podršku i ljubav svoje ljepše polovine, a ne samo da su im potrebni samo za ispunjavanje njihovih hirova i kupovinu lijepih poklona. 2. "Nije mi važno ono što nosiš na sebi, već ono što nosiš u sebi" Svaka žena bi pored sebe bi željela imati muškarca koji je lijepo obučen i koji vodi računa o svom izgledu. 

Ipak, svaki muškarac bi više volio da čuje kako ga njegova draga voli zbogo onoga kakva je osoba, a ne zbog njegovog izgleda. 3. "Nije me briga šta drugi misle o tebi" Bez obzira šta vaši prijatelji mislili o vašem muškarcu, njemu je važno ono što vi mislite i niko drugi zato mu to s vremena na vrijeme i recite. 



4. "Bio si u pravu, pogriješila sam" Iz nekog razloga ženama je ponekad teško priznati da su pogriješile. Spremne su da se ljute u nedogled, ali će teško priznati grešku. Ljudski je griješiti i toga svi trebamo biti svjesni, zato je ponekad važno priznati svoju grešku. 

5. "Izvini ako sam te povrijedila" Tako je jednostavno, ali i tako teško priznati krivicu i izviniti se. Ponekad nam je mnogo lakše kriviti druge nego reći izvini, a upravo to jedno "izvini" može da nas spasi nepotrebnih svađa i rasprava.

Pokreće Blogger.