Jedna noć može upropastiti vezu koja traje godinama - Nevjera sa sobom može nositi 7 posljedica

Varanje u vezi može biti jako komplikovana stvar i sa sobom nosi brojne posljedice o kojima, oni koji varaju, često ne razmišljaju. 


Iako varanje za mnoge znači kraj veze, neke veze mogu potrajati i nakon što je jedan od partnera varao. Ipak, one uzrokuju mnoge posljedice koje mogu upropastiti sav trud koji je uložen u vezu. U nastavku pročitajte sedan najčešćih posljedica koje nevjera nosi sa sobom. 

1. Prekid veze; Onaj ko se odluči da vara treba da ima na umu da većina veza završi prekidom nakon što je jedan od partnera bio nevjeran. Iako je svaka veza različita i svako na drugačiji način gleda na nevjeru, mnogi ipak smatraju da poslije nevjere veza ne bi trebala da se nastavi. 



Ponekad je jedna noć dovoljna da se upropasti veza koja se gradila godinama. 2. Gubitak povjerenja; Čak i ako se veza nastavi nakon nevjere, gubitak povjerenja je nešto sa čim ćete se morati suočiti. Jako je teško povratiti izgubljeno povjerenje i ponovo vjerovati nekome ko vas je prevario, čak i onda kada vam obećava da to više neće ponoviti. 

Uvijek postoji mrvica sumnje koja da bi onaj ko je varao mogao varati ponovo. 3. Ogorčenost; Nevjera ponekad može izazvati toliko ogorčenja da osoba koja je prevarena počinje žuditi za osvetom. Nevjera može biti početak duge i ružne serije napada jedni na druge.



4. Gubitak fizičke bliskosti; Kada je nekome jednom slomljeno srce teško će ponovo moći biti fizički blizak sa svojim partnerom. Često se dešava da se nakon varanja izgubi fizička bliskost sa partnerom i potrebno je mnogo vremena da bi se ponovo vratila. 

5. Osjećaj krivice; Oni koji prevare svog partnera su često suočeni sa osjećajem krivice, koji ne nestaje čak i onda kada priznaju da su bili nevjerni. I oni koji su prevareni takođe mogu osjećati krivicu jer u sebi traže krivca i razlog partnerova nevjere. 6. Gubitak samopoštovanja; Nakon osjećaja srama i krivice često slijedi i gubitak ljubavi prema sebi. 

Mnoge osobe izgube poštovanje prema sebi nakon što su bili nevjerni. 7. Osuđivanje od strane okoline; Ono što drugi ljudi misle o vama i vašoj vezi trebalo bi da vam bude zadnje na umu, ali ipak mnoge ljude zanima kako ih drugi doživljavaju. Ako prevarite svog partnera i to se pročuje, to bi moglo ostaviti trajne posljedice na vašu reputaciju.

Pokreće Blogger.