Jako su komunikativni i vedri ali su ponekad nezreli - 5 pozitivnih i negativnih osobina Blizanaca

Osobe rođene u znaku Blizanaca su jako vedre i zabavne, ali su ponekad i jako brzoplete osobe. 


Blizanci su poznati kao zodijački kameleoni i imaju tendenciju da pokazuju više strana. Ponekad su jako neodlučni, površni i razdražljivi. Često su nepredvidivi i njihove emocije mogu dovesti do untrašnjih borbi zbog čega skrivaju svoja osjećanja željom za zabavom i avanturama. Vole kvalitetne razgovore gdje slobodno mogu dijeliti svoje misli. 

POZITIVNE OSOBINE: 1.Inteligencija; Budući da je Merkur njihova planeta vladar ne čudi što Blizanci vole sticati nova znanja. Oni uvijek teže tome da prikupe što više informacija o onome što ih zanima u uvijek traže nove i zanimljive stvari o kojima bi mogli učiti. 



2. Vole nove stvari; Blizanci su gladni života, uvijek žude za avanturom, zabavom isprobavanjem novih stvari i uvijek traže novi izvor zadovoljstva. Blizanci su osobe koje će uvijek biti spremne da isprobaju nove stvari i iskoristiće svoj pozitivan stav da se proguraju naprijed u svim sferama života. 

3. Prilagodljivost; Budući da su Blizanci promjenjiv znak, lako se prilagođavaju svijetu oko sebe, prije svega težeći harmoniji. Ova osobina omogućava Blizancima da lako idu kroz život ida uvijek budu spremni na promjenu ili iskustvo koje nikada prije nisu iskusili. 



4. Komunikativnost; Blizanci jako puno vole razgovarati o različitim temama, a njihova harizmatična ličnost ih čini pristupačnim prijateljima. Svako ko ih upozna poželjeće da ga ima za prijatelja. 5. Smisao za humor; Osobe rođene u znaku Blizanaca imaju jako dobar smisao za humor u koji je često uključeno i malo sarkazma. 

Svako ko može pratiti njihov brzi tempo će uživati u njihovom smislu za humor. NEGATIVNE OSOBINE: 1. Neodlučnost; Iako su jako inteligentne osobe, Blizanci znaju biti jako neodlučni kada treba da donesu neku važnu odluku. 

Prelaze sa jedne ideje na drugu i neprestano mijenjaju mišljenje. Ponekad mogu biti jako ishitreni u donošenju odluka. 2. Brzo im dosade neke stvari; Blizanci nisu u stanju dugo se zadržati na jednom mjestu i brzo im neke stvari dosade. 

Često im je jako teško da se fokusiraju na jedan posao pa započinju drugi bez da su prethodni završili. 3. Nezrelost; Blizanci se ponekad mogu ponašati jako nezrelo i glupo, naročito ako se stvari ne dešavaju onako kako su oni zamislili ili ako ljudi ne rade nešto onako kako im oni to kažu. 

4. Površni su; Budući da im je teško da se fokusiraju na jednu stvar oni često zanemaruju detalje. Žele naučiti što više bez da ulaze u dubinu teme pa često znaju puno o svim stvarima i svim temama, ali ne dovoljno. 

5. Razdražljivost; Blizanci mogu postati veoma razdražljivi i nervozni kada preuzmu na sebe više obaveza nego što mogu obaviti. Nikada se ne zadržavaju na jednom mjestu pa skaču iz jednog posla u drugi i ne znaju kako se zaustaviti. Ponekad previše rade što može izazvati tjeskobu i nervozu.

Pokreće Blogger.