Iz ugla jedne žene: Dragi muškarci, ne čekajte da žena zatraži vašu pomoć već zasučite rukave

Dragi muževi širom svijeta, znam da vjerovatno mislite da se vaša supruga tako dobro snalazi sa svim stvarima samo zato što vam je rekla "U redu je mogu ja to". 


E pa evo istine. Ne može ona sve sama. Ona se bori, umorna je od svakodnevnog posla. Umorna je od trčanja svaki dan po cijeli dan. Umorna je od toga da mora i onda kada joj ponestane snage. Umorila se i dosadilo joj je što mora sama voditi domaćinstvo i što se ponekad čini kao da je ona jedini roditelj u kući. 

Dosadilo joj je raditi sve što treba u kući samo zato što je žena i što svi misle da je ženi mjesto u kuhinji i da se neke stvari podrezumjevaju da ih žena radi. Dosadilo joj je da je niko, pa ni njen muž ne pita kako se osjeća, iako se uvijek trudi da završi sve na vrijeme kako bi provela malo vremena sa djecom. 



Dosadilo joj je da vam stalno govori da joj je potrebna pomoć. Shvati već jednom da njoj nije potrebna tvoja pomoć. Njoj je potrebno da počneš da se ponašaš kao odrasla i zrela osoba. Nije ona sama u ovom braku. Ona sigurno nije pristala na ovo kada je odlučila da se uda za tebe i provede svoj život pored tebe. 

Zar mora stalno da traži od tebe pomoć oko pranja suđa ili usisavanja kuće. Njoj je potreban ravnopravan partner, osoba koja će uvijek biti tu da ravnopravno i pošteno podijeli sve poslove sa njom. Potrebna joj je osoba koja će biti prisutna u njenom životu od trenutka kada ujutro otvori oči do trenutka kada naveče legne i zaspe. 



Potrebna joj je osoba koju neće morati moliti da uradi nešto, osoba koja će se ponašati kao odgovoran roditelj i brižan suprug. Zato ne čekaj da ti mora govoriti šta da radiš. Ne čekaj da dođe umorna sa posla i da je kod kuće dočeka haos. 

Ne čakaj da ona spremi večeru i počisti kuhinju. I najvažnije ne čekaj da se ona ljuti na tebe jer je nisi pitao da li joj je potrebna pomoć. Ti si joj potreban jer ona ne može sve sama. Nahrani djecu, počisti nered, operi suđe, usisaj kuću, izvedi psa u šetnju, napravi večeru, ponašaj se kao odrasla i zrela osoba.

Vas dvoje ste zajedno u ovom braku zato ponašaj se zrelo i budi ravnopravan partner koji joj je prijeko potreban. To je ono što bi tvoja supruga željela.

Pokreće Blogger.