Neke veze nije pametno izgubiti zbog gluposti - Kada vas partner prevari imate dvije opcije

Nikada nisam mislio da bi me moja supruga mogla prevariti, ali desilo se. Kada vas izda osoba koju volite i kojoj ste vjerovali to je jedno od najvećih razočarenja koje doživite u životu.


Kada sam saznao da me moja supruga prevarila bio sam slomljen. Naš brak se veoma brzo završio i izgubio sam svaku nadu da bih mogao ponovo pronaći ljubav. Osjećao sam se izdano i krivio sam nju za kraj našeg braka. Trebalo mi je nekoliko mjeseci da se saberem, oporavim i u potpunosti shvatim šta se desilo. 

Oporavak nije bio lak, ali sam shvatio da nije uvijek samo jedno krivo za nevjeru. Oboje smo podjednako bili krivi. Tada sam shvatio da imam dvije opcije. Prva je bila kriviti nju za sve i biti i dalje ljut na nju i duga, smiriti se, prihvatiti ovo kao lekciju i nastaviti dalje. 



Ja sam izabrao drugu opciju. Dok sam tražio odgovore na brojna pitanja koja su me mučila nism mogao a da ne pomislim da sam je nekako sam gurnuo u zagrljaj drugom muškarcu. Nisam tražio opravdanje za njeno varanje, već sam samo tražio razloge i pitao sam se koliko sam i sam bio kriv za to. 

Ubrzo sam shvatio da se žena koja me voljela nije promjenila preko noći. Nikada me ne bi izdala da je ja sam svojim ponašanjem nisam natjerao na to. Shvatio sam da više nisam bio čovjek kojeg je voljela i u koga se zaljubila. 



Više nismo spavali u istom krevetu, a ja sam radije ostajao do kasno gledao filmove i spavao na kauču. Davno sam prestao da izlazim sa njom i izbjegavao sam svaki pokušaj da mi se približi i bude bliska sa mnom. Kada je željela da osjeti moj dodir ja sam je odgurivao od sebe. 

Sada vidim koliko je to moje ponašanje uticalo na nju i sada čak suosjećam sa njom. Sve ovo mi je pomoglo da prestanem da glumim žrtvu i da prihvatim odgovornost za sve što se desilo. Ona jeste varala, ali i ja sam u tome imao svoju ulogu. 

Shvatio sam da smo na neki način oboje varali. Ona fizički, a ja emocionalno. Odgurnuo sam je od sebe i nisam bio isti onaj u koga se zaljubila, a to ju je boljelo. Oboje smo prestali biti vjerni svojoj ljubavi. Prestali smo da se trudimo i ulagati u našu vezu kako bi ona opstala. 

Sada znam da veza zahtjeva trud i rad, i da nije potrebno samo nekome reći "volim te" da bi veza mogla funkcionisati.

Pokreće Blogger.