Ignorisanjem muškarca mnoge žene smatraju da će privući njegovu pažnju - Mišljenje psihologa

Trenutak kada prekinete sa muškarcem kojeg još uvijek volite je trenutak kada se počnete pitati kako da ga vratite. 


Isto se dešava kada imate poslom sa muškarcem koji glumi hladnoću i poigrava se sa ženama, a želite pronaći način da ga zadržite pored sebe. Da li je uopšte moguće zauvijek ostati u srcu i mislima jednog muškarca? Ono što bi trebali uraditi je uključiti ignorisanje i jednostavno prestati reagovati na njega, tako da on počne razmišljati o vama i željeti vas još više. 

Iako mnoge žene žele odmah nakon raskida ponovo stupiti u kontakt sa svojim muškarcem u želji da se pomire sa njim, nemojte žuriti. Tako mu samo dajete do znanja da vas može dobiti kada god on to poželi ili će početi misliti da ste opsesivni i očajni što će ga samo odgurnuti od vas. 



Ako je muškarac gajio bilo kakva osjećanja prema vama, vaše ignorisanje bi vam moglo pomoći da mu nedostajete i da poželi da bude sa vama. Ako muškarac nije gajio osjećanja prema vama, on će vas poštovati zbog toga što niste trčali za njim i što mu niste dosađivali što u njemu, takođe, može probuditi želju da obnovi vezu sa vama. 

Zašto je to tako? Pa to je dio muške psihologije. Ako ga počnete ignorisati, on će početi razmišljati o vama. Pitaće se da li ste ga već zaboravili i da li ste još uvijek sami? Koliko god se on tome opirao, ta pitanja će se motati po njegovoj glavi. 



Upravo u vašoj tišini leži neizvjesnost za muškarca jer on ne zna ništa o vama. Takođe, vaše ćutanje je znak vaše snage i vašeg samopoštovanja. To pokazuje da niste nesigurni i da se ne bojite da ćete ga izgubiti te da možete lijepo živjeti i bez njega. 

Kako se ponašati nakon perioda ignorisanja oko mjesec dana? Muškarci različito mogu reagovati na taktiku ignorisanja, jer sve zavisi od osobe do osobe i od toga kakva je vaša veza bila. Mnogi muškarci će prvo stupiti u kontakt sa vama jer žele znati kako živite i da li ste još uvijek sami. 

To je obično trenutak kada se počeo plašiti da će vas izgubiti i da ste ga počeli zaboravljati. Ipak, nemojte žuriti da mu odmah odgovorite ili da mu potrčite u zagrljaj. Možda samo želi da zna može li računati na vas kao na rezervnu opciju dok ne naiđe bolja prilika. 

Nemojte žuriti jer možete pokvariti cijelu svoju strategiju. Trudite se da komunicirate sa njim bez da odajete svoje emocije. Takođe imajte na umu da postoji razlika kada vam je muškarac pisao samo jednom ili vas nazvao samo jednom da provjeri kako ste i muškarca koji vam se često javljao. 

Prvi možda samo želi da zadovolji svoj ego i da potvrdi da još uvijek patite za njim. Dok drugog više nije briga ni za šta drugo i stvarno želi da se pomiri sa vama što prije.

Pokreće Blogger.