Citat K. Lagerfelda koji nosi jaku poruku: Žena bez ukusa će i u elegantnijoj haljini izgledati jeftino

Ko bi drugi, ako ne modni dizajner, mogao govoriti o tome kako žena treba da izgleda da bi bila privlačna i elegantna. 


Ako žena ne zna lijepo i sa ukusom da se obuče ona neće biti privlačna. Karl Larerfield je jednom izjavio: "Žena bez ukusa može čak i u najelegantnijoj haljini izgledati jeftino." Često možemo vidjeti žene koje su potrošile čitavo bogatstvo na svoj izgled, ali na njima sve izgleda jeftino i bez ukusa. 

Pa kako nam onda jedna fraza poznatog dizajnera može reći kako da izgledamo privlačno? Očigledno je da morate imati ukus i osjećaj za stil. Odjeća ne mora biti skupa, ali mora biti uredna, dobro odabrana i dobro kombinovana. To je ono što će na prvi pogled uvijek privući muškarca. 



Ne morate trošiti brdo novca i kupovati skupe krpice. Trudite se da kupujete one odjevne predmete koje ćete moći lijepo kombinovati sa ostatkom svoje garderobe. Neke žene i u najjednostavnijoj košulji i farmericama mogu izgledati privlačno ako znaju dobro da je kombinuju. 

Ako žena ne zna kako da nosi ono što je obukla na sebe, ni najskuplje i najelegantnije stvari joj neće pomoći da izgleda privlačno, čak će je samo učiniti još manje privlačnom i jeftinom. Na nekim ženama i najskuplje i najelegantnije stvari mogu izgledati jeftino ako ne znaju kako da ih nose. 



Zato zaboravite na skupe stvari i trendove. Počnite da gradite svoj vlastiti stil u kome ćete se osjećati ugodno i opušteno. Samo tako ćete uvijek izgledati privlačno čak i ako nemate novca da sebi priuštite neke skupe dizajnerske stavi i raznovrsnu garderobu.

Pokreće Blogger.