Mnogi danas olako i nepromišljeno ulaze u brak - Zašto je sve više žena u 30im koje su razvedene

Danas sve češće srećemo žene koje su u svojim tridesetima, a iza sebe već imaju jedan neuspjeli brak. 


Monogo je slučajeva gdje su se žene udale mlade, vodile su se srce i nisu mnogo razmišljale glavom kada su odlučile da uplove u brak. Jedna moja prijateljica se udala i prije nego što je napunila 20. Svi smo joj tada govorili da malo razmisli o svemu jer je još uvijek mlada i ne poznaje dobro muškarca za kojeg se udaje. 

Nije željela ni da čuje ono što smo joj govorili i udala se, a njen brak se veoma brzo završio. Ovo se često dešava mnogim mladim djevojkama. Udaju se veoma mlade za prvog muškarca koji im ponudi brak. Često uopšte ne razmišljaju o tome kakve odgovornosti i obaveze brak sa sobom nosi. 



Mnoge djevojke takođe vjeruju da će brak sve promjeniti. Da je njena ljubav dovoljna da se muškarac promijeni, postane ozbiljniji i odgovorniji. Ali nažalost ništa se ne mijenja i nakon kratkog vremena shvataju da su živjele u zabludi i tada dolazi do razvoda braka za koji su mislile da će trajati zauvijek. 

Često žene uglavnom krive muškarce kada dođe do razvoda, a ne vide da su i one podjednako krive koliko i oni. Koja je potreba ulijetati u brak nakon 5-6 mjeseci veze i prije nego što napunite dvadeset godina. Mnoge ne shvataju da porodični život nije uvijek povezan sa zabavom i lijepim trenucima.



Povremeno dođu i teška vremena koja često ne želimo vidjeti, a onda se odričemo svega,odlučujemo se razvesti i potražiti novu sreću. Mnogi nisu u stanju boriti se i brinuti o porodici i odlučuju se na razvod ili jednostavn ne žele više da se trude pa misle da će moći ponovo naći svoju sreću ako se razvedu. 

Mnogo je žena danas koje nepromišljeno i olako ulaze u brak i ne shvataju da za brak nije potrebno samo da se dvoje ljudi vole. Potrebno je mnogo truda, zalaganja, razumijevanja i međusobnog poštovanja da bi brak opstao. Najlakše se razvesti, ali ni razvod nije uvijek rješenje.

Pokreće Blogger.