Životne lekcije Agate Kristi: Kakva je korist od novca kada ne može kupiti sreću

Agata Kristi je bila jedna veoma inteligentna žena i jedna je od najprodavanijih autora svih vremena. 


Njeno ime je uvršteno u Ginisovu knjigu rekorda jer su njena djela prodana u 2 milijarde primjeraka širom svijeta. Agata je uspjela, kao ni jedan drugi autor, držati pažnju čitalaca od samog početka knjige pa sve do kraja. Iz nekih njenih izjava možemo mnogo toga naučiti i mogu nam biti dobre životne lekcije.

1. "Arheolog je najbolji muž kojeg jedna žena može imati. Što je ona starija to je on više zainteresovan za nju." I sama se udala za arheologa sa kojim je bila u srećnom braku do kraja života. 2. "Zlo nikada ne ostaje bez kazne, a kazne ponekad nismo ni svjesni." 



Ako je osoba svjesna svojih postupaka i prekrši zakon, određene vrijednosti i principe, pretrpiće kaznu. Možda se to neće desiti odmah, ali prije ili kasnije kada se neke okolnosti poklope, doći će do iskupljenja. 3. "Razgovori su opasna stvar ako želite nešto sakriti." Kada izgovarate laž, morate imati veliku koncentraciju i dobro pamćenje kako ne biste upali sami u svoju zamku. 

Za nekoga ko je svjesan određenih informacija i pokušava ih sakriti, nema ništa rizičnije od razgovora o temi koju želi sakriti. 4. "Suština života je ići naprijed i ne gledati unazad. Život je jednosmjerna ulica" Iako život Agate Kristi nije bio previše težak, i ona je kao i svi drugi imala teške periode u životu.



Sigurno je upravo proživljavanja tih trenutaka došla do ovog mudrog zaključka. 5. "Tuga je kolijevka inspiracije za svakog pisca" Jedna od najtežih epizoda u životu Agate Kristi je bila kada je njen prvi muž podnio razvod braka jer se zaljubio u drugu ženu. 

Ona je tada nestala na 11 dana i niko nije znao gdje je otišla niti ju je ko vidio. Nakon toga njena karijera je doživjela veliki uspon. Stvorila je svijet fantazije, a neki njeni likovi su postali veoma poznati poput Herkula Poaroa. Njeni romani su je učinili besmrtnom iako detektivski žanr nije najpriznatiji u svijetu književnosti.

Pokreće Blogger.