Život je prekratak za osrednje ljubavi: 5 genijalnih stvari koje se dešavaju kad napustite lošu vezu

Razvela sam se prije 8 godina. Imala sam 46 godina i bila sam u braku 18 godina. Toliko sam se bojala da li ću moći pronaći sreći, bojala sam se nepoznate budućnosti.. Ali ovih 5 promjena mi se desilo kada sam napokon odlučila da napustim nesretni brak 


1. Nema više sitnih nerviranja. Bila sam sretnija u svakodenvnom životu to je jedna od prvih stvari koje sam primjetila kada se moj muž odeslio. Svaki dan mog braka bio je pomalo jadan. Možda zbog njegove već trece čaše vina nakog večere, možda zbog razbacane odjeće - ali svaki dan smo se živcirali i svađali. 

Kada sam počela živjeti sama, sve je prestalo. Probudim se i proživim dan bez stotinu malih nerviranja. Kad legnem u krevet, nisam bila ljuta i nezadovoljna, već upravo supratno. Čak sam počela i dobro da spavam, jer niko nije hrkao pored mene. 



2. Nema više pretvaranja. Kada sam bila u svojoj jadnoj vezi, neprestano sam se pretvarala da sam netko tko zapravo nisam, nadajući se da će nam to pomoći da budem sretniji. Osjećala sam se lažno i to je loše utjecalo na moje samopoštovanje. 

Da li ste se ikad mirili sa ponašanjem koje ne volite samo da biste sačuvali mir i tišinu u braku? Da li ste zaboravili na svoje prijatelje u pokušaju da spasite brak? To nije normlano! Kada je muž otišao, napokon sam mogla biti svoja, i to me usrećilo. 



3. Možete zaista početi živjeti. Kada sam se udala, bila sam supruga i majka. Svaki dan je bio prepun nekih zadataka, na primjer: čišćenje kuće, kuhanje večere. To me je spriječilo da živim svoj život. Nakon razvoda sve se promjenilo. Pronašla sam slobodu da radim se što sam oduvijek željela. Svaki dan mi je bio onakav kakav sam i željela. Počela sam se osjećati bolje. Shvatila sam da mogu raditi šta god poželim. 

4. Možete puno više da putujete. Jedan od glavnih prednosti samoće je mogućnost stjecanja novih životnih iskustava. Počela sam planirati, penjati se na planine. Odvela sam djecu na okean, potpuno zaboravila na telefon i internet. Počela sam da izlazim, stekla sam mnogo novih prijatelja. Bilo je to kao da sam ponovo počela da živim. 

5. Ponađite pravu ljubav. Bila sam u nesretnom braku, ali nisam se željela razvesti, kada sam to napokon odličula bila sam slomljena. Ali da se to nije dogodilo, ne bih danas živjela divan život sa čovjekom kojeg volim i cijenim, s kojim se mogu smijati i tražiti avanturu. 

Želim da vas uvijerim da ćete, ako možete pustiti ljubav koja vas ne čini sretnim, ponovo pronaći svoju sreću.

Pokreće Blogger.