Jedini savjet koji ću dati svojoj kćerki o muškarcima - " Neće biti bolje"

Kada bi mi neko tražio da sve što znam o muškarcima kažem u tri riječi rekla bih "Neće biti bolje." 


Ono što su nam naše bake savjetovale da budemo izdržljive i da volimo više ne djeluje. Ako nije uspjelo odmah, nikad neće biti bolje. Drvo jabuke neće izrasti od sjemena narandže, niti će se pretvoriti u palmu, a čovjek koji ne voli nikada neće postati brižan i dobar ljubavnik. 

To je nešto što moramo razumjeti i prihvatiti. Na početku veze muškarci pokazuju svoje najbolje osobine, pokazuju velikodušnost i ljubav. Kasnije, u braku, nivo strasti se smanjuje, a ostaju troškovi života koji mogu biti isti ili se i oni mogu smanjivati i povećavati.



Prije braka muškarac poklanja tri ruže, a kada se oženi onda poklanja jednu. Ako je prije braka bio ljubavnik heroj, za deset godina taj heroj će nestati, a pojaviće se muškarac koji se izležava u trenerci ispred televizora. Često se može desiti da se stvari nakon vjenčanja pogoršaju i rijetko se popravljaju. 

Samo oni hrabri i uporni uspijevaju popraviti ono što je jednom pokvareno. Ipak ostaju ožiljci koji ne zarastaju lako. Ako je muškarac pohlepan, on nikada neće biti velikodušan u ranim fazama udvaranja. Iz trome nevoljkosti i ravnodušnosti nikada neće postati dobar ljubavnik. 



I to je nešto što se ne može popraviti. Kolika god da je ljubav jedne žene, ona neće biti dovoljna da popravi ravnodušnog muškarca. Sve može ostati kako je bilo ili postati gore, ali nikada bolje. Čini se da je u današnje vrijeme neznanje najveća greška svih modernih žena, a to mnoge od nas zanemaruju.

Pokreće Blogger.