6 muških taktika kada želi da ga napustiš - "Radi stvari koje vas nerviraju i uživa u njima"

Rastanak nikad nije lak, čak i ako to želite. Neki ga mogu odlagati i po nekoliko mjeseci. Pa čak i igrati psihičke igrice da ga napustite. Ako primjetite takvo ponašanje kod svog muškarca, nemojte se plašiti otići od njega. Otkrivamo vam 6 muških taktika kada želi da ga napustite. 


1. Testira vas šutnjom. To je takođe oblik emocionalnog i psihološkog maltretiranja. Možda ste zaboravili kupiti ono što je od vas tražio i kao za kaznu prestaje da razgovara s vama i demonstrativno vas ignoriše. Ne odogovara na vaša pitanja, pretvara se da vas uopšte nema. Zna da vas to nervira, ali on uživa 

2. Stalno vam pripisuje krivicu. Kad muškarac želi da prekine, ali okljeva to reći, počinje da vas ponižava i pripisuje vam krivnju. Šta god uradili, on sve okreće kao da ste učinili sve pogrešno. To uništava vaše samopoštovanje i počinjete vjerovati da ne možete ništa dobro učiniti, da niste dovoljno dobri za njega. 



3. Počinje da vas vrijeđa. Vjerovatno zna vaše slabe tačke i ono što vas može povrijediti. A ako već smatra da je vaša veza gotova i želi da ga napustite, onda može koristiti ovu taktiku. Ako se počne svađati češće nego inače, ako "udara" ispod pojasa i namjerno želi da povrijedi vaša osjećanja, onda vas definitivno provocira. 

4. Izbjegava bliske odnose. Možda još uvijek imate intimne odnose, ali kad muškarac želi da prekine definitivno neće pokazivati svoje osjećaje. Sve više će spavati na kauču i zadrhtati od svakog tuđeg dodira. 



5. Postavlja nerealne zahtjeve. A kada ih ne možete ispuniti on to koristi kao izgovor da napokon prekinete.  6. Optužuje vas za izdaju. Ova taktika je popularna ako je odlučio ne samo da vas ostavi, već da ode nekome drugom. Tada može okrenuti "strelice" prema vama i optužiti vas za izdaju. Ako za to nema razloga, trebali biste biti pažljivi.

Pokreće Blogger.