Što prije prihvatiš i oprostiš lakše ćeš krenuti dalje - Kako oprostiti nekome ko te povrijedio

Mnogi veoma često i ne razmišljaju o tome da oproste svom bivšem partneru što ih je ostavio. 


Ipak, ako želite nastaviti sa svojim životom moraćete naći način da pronađete svoj mir, da završite sa tom vezom jednom za sva vremena i ostavite sve ono loše iza sebe. Ako zaista želite da budete slobodni, trebali bi pronaći način da oprostite muškarcu koji vas je povrijedio. 

1. Prihvatite ideju opraštanja; Nikada nećete biti u stanju da se riješite ljutnje i bijesa ako cijelu situaciju smatrate neoprostivom. Ako promijenie način na koji razmišljate o nekom problemu moćićete stvari vidjeti iz drugog ugla i biće vam lakše da oprostite. 



2. Fokusirajte se na sadašnjost; Važno je da ne izgubite fokus na ono što se dešava u ovom trenutku i ne dopustite sebi da zapnete u prošlosti jer će vas to samo spriječiti da prebolite cijelu situaciju. Ako uspijete da oprostite onome ko vas je povrijedio tada ćete moći sve da ostavite iza sebe u prošlosti i nastavite da živite svoj život bez da gledate unazad. 

3. Ne budite prestrogi prema sebi; Ako mislite da ste mogli učiniti nešto drugačije da spasite svoju vezu, onda ste možda vi osoba kojoj je potreban oproštaj. Prestanite razmišljati o svojim manama i fokusirajte se na svoje vrline. 



Ukazivanjem na svoje nedostatke samo ćete učiniti sebe nesigurnim i spriječićete sebe da uživate u budućim vezama. 4. Ne glumite žrtvu; Kada glumite žrtvu indirektno opravdavate sve ono što vam je vap bivši partner uradio. 

Što prije shvatite da niste žrtva prije ćete prihvatiti ovu vezu kao još jedno iskustvo i lekciju koju ste trebali naučiti. 5. Distancirajte se od negativnih i toksičnih ljudi; Što se budete držali dalje od negativnosti i drame bićete srećniji i lakše ćete se oporaviti od prekida. 

To ne znači da biste se trebali isključiti, umjesto toga, pronađite ljude kojima poput vas nije potrebna drama da bi privukli pažnju koju zaslužuju. Negativni ljudi i njihovi stavovi će vas samo sputavati, nemojte to dozvoliti. 

6. Pronađite zdrav način da izrazite bol; Pišite dnevnik, pjevajte, slikajte, pokušajte svoje emocije da izrazite na kreativan način. Takođe potražite profesionalnu pomoć. Profesionalni terapeut će vam pomoći da prihvatite svoje emocije i naučite d ase nosite sa njima.

Pokreće Blogger.