Poštovanje je stub svake uspješne veze - Zašto je potrebno izbrisati toksičnu osobu iz svog života

Momenat kada prestajete da poštujete osobu je momenat kada se sve mijenja. 


Spoznaja da ste tu osobu poznavali bolje nego sebe, da ste joj vjerovali i divili se, a ona je ispala upravo suprotno, ono što je rekla da nikada neće biti. Ta osoba je poznavala sve vaše i najmanje strahove, i bili ste sigurni da vam nikad ne bi priredio iste..

Prosto, bili ste uvjereni da vam ta osoba nikada neće nanjeti bol. Upravo taj momenat kada čovjek prestane da poštuje partnera je trenutak spoznaje, otkrovenja, momenat kada počinjemo sagledati stvari koje smo do tada ignorisali i gurali pod tepih. 



Vidjeli ste alarmantna zvona, slušali izgovore, a dio vašeg srca je odbijao tu činjenicu u nadi da ste pogriješili. Mislili ste da je svaki strah plod vaše mašte. Dio vašeg srca je bio svjestan da to nije ona prava osoba kakvom se predstavlja.

Momenat kada prestanete poštovati osobu je momenat kada shvatite da je to potpuno gubljenje vremena, gubljenje vremena na osobu koja vas ne poštuje i nije iskrena prema vama. A tog momenta će ta osoba shvatiti da ste bili u pravu kada ste rekli da čim poštovanje nestane da ćete otići jer je uzaludno diviti se i otvoriti svoje srce toj osobi. 



To je momenat kada shvatite da, iako on strahuje od vašeg odlaska, vi se ne bojite da to napravite, jer prosto , niste u stanju da budete sa nekim koga ne poštujete više, sa nekim ko toksično djeluje na vas. Momenat kada shvatite da ste prestali poštovati osobu je u stvari momenat kada shvatite da je poštovanje važnije od ljubavi, a ljubav ide za njim i isčezava poput strasti.

Momenat kada izgubite poštovanje prema nekoj osobi je momenat pojačane svijesti. Odnosno, momenat kada toksičnu osobu izbrišete iz svog života je momenat kada počinjete da poštujete, vrednujete i volite sebe!

Pokreće Blogger.