Sreća nije u novom poslu ili novoj igrački: Stalno je tražimo a ne vidimo da je ona uvijek pred nama

Što se više trudite, više ćete uspjeti. To je teška istina, ali vrlo važna istina života. Potresno je vidjeti koliko lijepih duša hoda naokolo osjećajući se nevoljeno. 


Vidi im se u očima, a oči govore sve. A možda ste upravo to i vi. Tako mnogi od nas provode svaki trenutak budnosti pokušavajući se uklopiti, biti viđeni, osjećati se saslušanima i biti jednostavno voljeni. Stalni glasovi u našim glavama ne dopuštaju nam da idemo naprijed. 

Čujemo „niste dovoljno dobri“, „trebate više raditi“ ili „ionako nećete biti prihvaćeni“. Najgora od svih je "ti to ne zaslužuješ". Šalje vas na ono tužno, ali poznato mjesto. Muči te, ismijava, krivi te, drži te zaglavljenim. Tada se ciklus nastavlja. Za gotovo sve nas to dolazi iz djetinjstva.



Postalo je „stvarno“ onog trenutka kada ste se osjećali izostavljeno, povrijeđeno, napušteno, maltretirano. Ukorijenilo se sljedeći put kad se nešto slično dogodilo. Tako se sada još više trudite da se osjećate voljeno od drugih u nastojanju da izbjegnete prazninu koja je stvorena dok ste bili samo dijete.

 Pokušavate više da se popnete na vrh jer mislite da će to uspjeti. Trudite se više staviti vani jer mislite da će vas vidjeti. Trudite se više da izgledate savršeno jer mislite da će vam to donijeti ljubav koju tražite. Vi morate popuniti prazninu. Ništa i niko izvan vas neće učiniti. 



Zbog toga vas novi posao više ne čini srećnim. Zato vas osoba s kojom se viđate više ne čini srećnom. Zato vas nova igračka koju ste kupili više ne čini srećnom. Stalno gledate izvan sebe.
Ono što toliko duboko želite već je u vama. Znajte, već imate ljubav koju tražite u vama samima.

Pokreće Blogger.