Nekad je potrebno otići ma koliko teško bilo: Prestanite se boriti za muškarca koji se ne boji izgubiti vas

Već na samom početku ste osjetili posebnu povezanost sa njim. Imali ste loše veze, ali sa njim ste osjetili sve drugačije, mislili ste da ste konačno pronašli svoju sigurnu luku, svoj dom. 


S njim ste se osjećali prvi put živim, niste imali potrebu govoriti koliko je jaka veza između vas, oboje ste znali to. Način na koji vas je posmatrao, pažljivo slušao, koliko vas samo dobro poznaje i razumije. Onda je došlo vrijeme kada se sve počelo mijenjati..

Što ste mu više pokazivali ljubav, manje vas je cijenio. Najgore je možda što ste bili svjesni da vas je odgurnuo od sebe. Osjećate da se ni malo ne boji da vas izgubi, jer je svjestan da vam se uvijek može vratiti. Morate se prestati boriti za nekog ko vam samo kaže da vas voli, a nije u stanju da vam to i dokaže. 



Koliko ga god uvjerili da ga volite, na kraju ispada da se samo vi borite za tu vezu. A veza u kojoj se samo jedno trudi je nesrećna veza. Na kraju tunela nema svjetla! Takvim ponašanjem samo sebi uskraćujete priliku za srećnu budućnost, boreći se za nekog ko nema straha da ostane bez vas. 

Stavite sebe na prvo mjesto! Pokažite mu da imate hrabrosti da odete od njega. Nije lako, ali je to jedina opcija. S vremenom ćete shvatiti da ste se uzaludno borili za sve.  Trenutno osjećate da ne možete da volite, i to je u redu. 



Nekad su potrebni mjeseci pa čak i godine da opet zavolimo nekog. Naučili ste, budite svjesne koliko vrijedite i šta zaslužujete. Nađite nekog ko će se boriti za vas, nekog ko umije da pokaže ljubav i kog je neizmjeran strah da vas ikad izgubi. To će biti vaš dom!

Pokreće Blogger.