Mnogi postaju bolji roditelji kada se razvedu - 5 načina kako razvodom dajemo dobar primjer djeci

Iako mnogi smatraju da je dobro ostati u braku samo zbog djece, to nije uvijek najbolje rješenje.


Ostajanje u braku koji je toksičan, loš i gdje nedostaje ljubavi nije zdravo ni za vas ni za vašu djecu. Kada su roditelji stalno loše volje i nesrećni tada daju loš primjer svojoj djeci. Čak i stručnjaci smatraju da je bolje da se partneri razvedu nego da ostanu u lošem odnosu. 

Bez obzira koliko željeli sakriti probleme od djece, oni to vide i osjete da su njihovi roditelji nesrećni. U nastavku pročitajte nekoliko načina kojima roditelji razvodom mogu dati dobar primjer svojoj djeci. 1. Pomaže djetetu da se nauči prilagoditi neočekivan im promjenama u životu; Djeci ne šteti razvod, već sukob roditelja nakon razvoda. 



Ako nastavite raditi na svojoj vezi i nakon razvoda i održavate dobre odnose sa svojim bivšim partnerom, vaša djeca će se prilagoditi promjenama. Pokušajte da svedete sukobe na minimum i sve može biti dobro. 2. Razvod ćete im pomoći da izbjegnu neprijatnosti kod kuće; Bez obzira šta vi mislili, dijete osjeća kada postoji napetost između roditelja, pa djeca u takvoj situaciji često ne žele ići kući.

Nisu rijetku slučajevi da djeca pobjegnu od kuće, duže ostaju vani sa prijateljima ili se čak ranije upuštaju u romantične veze samo kako bi izbjegli da budu kod kuće. 3. Spašavate se lošeg odnosa sa djecom; Kada dijete vidi da se roditelji svađaju, ono može pomisliti kako je ono uzrok njihove svađe.



Takođe, djeca često mogu birati strane između majke i oca, zato je važno izbjegavati sukobe i mirno riješiti i održavati normalne odnose. 4. Na taj način učite dijete ličnim granicama; Kada imate ličnih problema ne morate govoriti svojoj djeci o tome. 

Ako dijelite svoje probleme sa djecom, oni se mogu osjećati odgovornim da vam pomognu i možda će ponovo biti u iskušenju da biraju strane. U isto vrijeme dijete možda ima neke svoje probleme koje vi ne vidite jer ste okupirani svojim problemima. 

5. Mnogi ljudi poslije razvoda postanu bolji roditelji; Tada više nemate razloga da se svakodnevno svađate sa supružnikom i svu svoju pažnju usmjeravate na dijete i na provođenje kvalitetkog vremena sa njima. 6. Pokazujete djeci da je ponekad u redu pustiti; Koliko god se trudili da nešto dobro funkcioniše, ako to ne uspije ponekad moramo jednostavno pustiti. Nikoga ne trebate prisiljavati niti forsirati nešto što ne funkcioniše.

Pokreće Blogger.