I najgora istina bolja je od najblaže laži: 7 stvari o kojima muškarci često lažu ponekad i bez potrebe

Iako mnogi misle da žene lažu češće, neka istraživanja su pokazala da su muškarci ti koji lažu češće od žena. 


Neke studije su pokazale da žene izreknu oko 3 laži dnevno, dok muškarci izreknu i do 6 laži u toku dana. Ne postoji jasan odgovor na pitanje zbog čega muškarci laži, možda na taj način žele impresionirati žene ili zato što se nečega plaše. 

U nastavku pročitajte oko čega to muškarci najčešće laži iako ponekad za to nemaju potrebe. 1. Da nema nikoga; Mnogi muškarci često slažu da nisu u vei i kada jesu. Bez obzira da li je njegova veza srećna ili ne, ni jedan muškarac ne bi trebao lagati o ovom pitanju. 



Takav muškarac ne želi nikakve obaveze jer ih već ima sa drugom ženom. 2. Da vas nikada neće povrijediti; To jeste lijepo za čuti i time on pokazuje da mu je stalo do vas, ali ove njegove riječi ne bi trebali uzimati zdravo za gotovo. 

Uvijek se može desiti situacija u kojoj vas može povrijediti namjerno ili nenamjerno. 3. Ona je samo radna kolegica; Mnogo je veza koje su završile iz razloga što se muškarac spetljao sa nekom od radnih kolegica. Oni provode mnogo vremena zajedno i vremenom mogu postati veoma bliski. 



Ako se tu još često spominju poslovna putovanja to može biti veoma opasno. 4. Ti si prva sa kojom ovo radim; Da budemo iskreni, ovo je bezazlena laž. Zamislite da zajedno kuvate večeru to je lijepo jer stvarate vlastite uspomene i to vašu vezu čini jačom. 

Stoga, kada doda da ste prva i jedina sa kojom to radi, možete se samo nasmiješiti. Ovo priznanje znači da muškarac uživas vama i želi vas impresionirati. 5. Auto mi se pokvario pa nisam mogao doći; Živimo u vremenu pametnih telefona i društvenih mreža, tako da svaki izgovor zbog nemogućnosti da vas kontaktira zvuči lažno.

Pokvareni automobil, prazna baterija telefona, izgubljeni novčanik previše su uobičajeni izgovori umjesto traženja uvjerljivih objašnjenja. U takvim slučajevima možete ga prisiliti da vam kaže istinu, ali budite spremni da to može biti bolno. 

6. Nazvaću te; Ovo je najpopularnija laž među muškarcima. Kaže da će se javiti, ali ne zove. Tada ga sretnete na ulici ili u trgovini, a on dalje laže govoreći da je izgubio vaš broj telefona. Lijepo je što vas muškarac ne želi povrijediti, ali previše je očito da ga jednostavno ne zanimate. 

Ako mu se sviđete on će se potruditi da vas nađe i kontaktira. 7. Dobro sam; Žene se koriste ovom frazom kako bi navele muškarca da sam pogodi o čemu se radi, dok muškarci ovu frazu koriste jer ne žele razgovarati ni o čemu ili vas ne želi uznemiravati.

Pokreće Blogger.