Diploma i novac nisu uslov za sreću - Kako su me muškarci u mom životu naučil da budem jaka žena

Nikada prije nisam razumjela gubitak i kako je kada izgubiš nekoga ko ti je zaista blizak. 


Sve se promijenilo kada sam u 14. godini izgubila majku. Ni tada nisam odmah shvatila šta se dešava, tek kasnije sam neke stvari shvatila. Tek kasnije sam postala svjesna koliko mi je nedostajala majka i koliko je jednoj ženi potrebno da odrasta pored majke. 

Ipak, imala sam tu sreću da pored sebe imam nekoliko nevjerovatnih muškaraca koji su me naučili kako biti jaka žena. Prvi od njih je moj otac. On je vjerovatno najuticajnija osoba koju sam imala u svom životu. Upravo on me naučio da budem neustrašiva, da imam samopouzdanje i da budem istrajna u svojim ciljevima. 



On je taj koji je strpljivo čekao, sa ostalim majkama u hodniku, svoju princezu da završi sa časovima baleta. Uvijek je stajao uz mene i podržavao me u svemu što sam željela raditi. B io je jako fleksibilan i u potpunosti se prilagodio meni. 

Naučio me da biti žena ne znači ići jednim jasnim putem do svojih ciljeva, već je potrebno da sama sebi raskrčim put do cilja. Drugi jako značajan muškarac u mom života je bio moj brat. On mi je jasno pokazao da ne trebam dozvoliti da mi društvene konvenkcije zavladaju životom. 



On me je naučio da je u redu živjeti život po vlastitim pravilima. Moj brat me naučio da diploma i novac nisu uslov za sreću. Treći veoma važan muškarac u mom životu je moj najbolji prijatelj. Upravo on me naučio da dobar muškarac ne mora biti fizički privlačan niti atraktivan. 

Uvijek se prema svim ženama ponašao sa poštovanjem. On mi je uvijek govorio da je svaka žena lijepa samo mora to da shvati. Pored njega sam shvatila da mi nisu potrebni šminka i skupa odjeća da bih se osjećala voljeno i vrijedno. I četvrti muškarac je moj muž. 

On je muškarac koji svaki dan uspije da me nasmije i iznenadi i zbog kojeg se osjećam uravnoteženo u našoj vezi. Naučio me da je u redu reći ne kada je to potrebno. On je neko ko je pozitivno uticao na mene da ispunjavam svoje ciljeve, on me je motivisao da postanem najbolja verzija sebe.

Naučio me da je u redu da budem takva kakva jesam i se u vezi mogu osjećati ravnopravno, voljeno i srećno. Svi ovi muškarci su me naučili kako treba da se ponašam i kako da postanem jaka žena puna samopouzdanja. Ja sam prije svega čovjek i ja sam zbog mnogih ljudi koji su prošli kroz moj život postala bolja osoba.

Pokreće Blogger.