Svako pokaže svoje pravo lice kad tad - Imala sam samo jedno pravilo u vezi i on ga je prekršio

Znam da to nije bilo u redu sa moje strane i ne ponosim se svojim ponašanjem, ali nisam mogla odoljeti iskušenju da zavirim u telefon svog partnera. 


Nakon nekoliko mjeseci sumnjanja, moj unutrašnji glas mi je govorio da treba to da uradim i odlučila sam ga poslušati. Na kraju se uspostavilo da je to najbolja stvar koji sam uradila. Privatnost i povjerenje su mi uvijek bili jako važni u vezi i moje zlatno pravilo je bilo da nikada ne provjeravam telefon svog partnera. Ni ja ne bih bila srećna da moj muškarac čita moje poruke bez mog odobrenja. 

Ali nakon četiti godine prekršila sam svoje zlatno pravilo. Bili smo u vezi četiri godine i na naš četvrti Valentinovo smo odlučili da izađemo u klub sa njegovim prijateljima. Dok sam sjedila za stolom u prepunom klubu, moj momak se nagnuo prema meni i rekao mi da ide da nam donese još jedno piće.



Kada je otišao pored mene je sjela djevojka od jednog njegovog prijatelja i upitala me šta sam mu kupila za valentinovo. Rekla sam joj da sam mu poklonila cipele. Zatim me upitala šta sam ja dobila od njega. "Ništa" odgovorila sam nespretno. 

Začuđeno me upitala kako to da mi nije poklonio ništa za naš prvi zajednički dan zaljubljenih. Ne znam od kud joj ideja da nam je to prvi zajednički dan zaljubljenih, ali nisam obraćala pažnju na njene riječi. Zatim je nastavila sa pričom i rekla mi kako ga njegova bivša proganja već neko vrijeme. 



Tada je moja pažnja bila usmjerena ka njoj. Pitala sam je da li zna kada su bili zajedno, ona je rekla prije skoro godin u dana. U glavi mi je nastao haos i nisam mogla da vjerujem riječima koje sam upravo čula. Te noći oka nisam sklopila. U glavi su mi odzvanjale riječi koje mi je ta djevojka rekla. 

Ujutro kada smo ustali odlučila sam da mu kažem šta mi je ta djevojka ispričala, a on se nasmijao i rekao da nije u pitanju nikakva bivša već stara prijateljica koja je već dugo zaljubljena u njega. Rekao mi je da ta djevojka iz kluba voli širiti traeve i stvarati ljudima probleme. 

Vjerovala sam mu, ali sumnj anije nestala. Sledećin nekoliko mjeseci moje sumnje su bile sve veće i veće. Razmišljala sam o riječima koje mi je rekla ta djevojka u klubu i shvatila sam da njegovi prijatelji nisu ni znali da smo mi u vezi toliko dugo. Krio je to od svih. Počeo je sve rijeđe da izlazi samnom i promijenio je ložonki na svom telefonu kako ne bih mogla vidjeti bilo šta. 

Jedno veće u pola noći probudio me zvuk telefona. Pogledala sam prema njegovom telefonu na kome je bilo obavještenje o poruci. Oprezno sam uzela njegov telefon da ga ne probudim i poslije nekoliko pokušaja sam uspjela da ga otključam. 

Na ekranu je bila poruka od neke žene u kojoj je pisalo da joj nedostaje i kako bi voljela da je sad pored nje. Po prethodnim porukama koje su razmijenili sam shvatila da se viđaju već neko vrijeme. Srce mi je stalo na momenat, a oči su mi se napunile suzama. 

Cijeli moj svijet se srušio u jednoj sekundi. Probudila sam ga i bacila mu telefon u lice . Počela sam pakovati svoje stvari i saopštila mu da ga ostavljam. Pokušao je da me odgovori od toga, ali nisam odustajala. Imala sam samo jedno pravilo u vezi, a to je bilo NE VARAJ i on ga je prekršio. 

Tada sam ga prvi put vidjela onakvog kakav zaista jeste, pokazao je svoje pravo lice. Pokazao je da je obično smeće kome nije stalo ni do koga osim njega samoga. Pokazao je da mu nisam bila važna i da m u nije stalo do mojih osjećanja. Da li sam mu trebao reći o svojim sumnjama ranije? Sigurno. 

Sve bih mogao drugačije, a da ne prekršim svoje zlatno pravilo. Ali tog dana slušala sam svoju intuiciju. I natjerala me da priznam ono što sam odbila vidjeti. Nisam ponosan na svoje ponašanje, ali ni zbog toga se ne kajem. Jer kršeći svoje pravilo, postala sam slobodana.

Pokreće Blogger.