Nije ljubav ta koja nas povrjeđuje - Povrjeđuju nas oni koji ne znaju da nas vole

Dolazim iz porodice žena koje generacijam unazad nisu bile voljene onako kao su zaslužile. Moja baka, moja majka, moje sestre, tetke sve one su jednom voljele i ostale slomljenog srca. 


Moja majka je meni i mojoj sestri pružila sve što je mogla, sama je brinula o nama i odgajala nas najbolje što je mogla jer nas je otac napustive kada smo bile veoma male. Moja baka je doživjela duboku starost pateći za muškarcem koji joj je slomio srce. 

Cijeli svoj život se osjećala nevoljenom i bila je željna ljubavi. Toliko je bila zaslijepljena tugom jer ju je ljubav njenog života ostavila, da nije primjećivala svu tu ljubav koju je dobijala od nas. Kada sam bila trudna moja majka je bila u sred svog trećeg razvoda. 



Svaki dan me zvala, plakala i kukala o tome kako uvijek izabere pogrešnog muškarca i kako je svako od njih povrijedio. Iako je imala beskrajnu ljubav svoje djece, brigu i divljenje mnogih prijatelja, dio nje je ipak bio nesrećan i željan ljubavi jednog muškarca. 

Kako sam odrstala i sazrijevala shvatila sam da ni jedna od nas nije bila povrijeđena zato što nije mogla sebi da nađe pravog muškarca već zato što nije znala pravu definiciju ljubavi. Osjećale smo čežnju, strast i privlačnost, ali to nije bila ljubav koju smo trebale niti je to ljubav kakvu smo zaslužile. 



Prava ljubav je kada ti tvoj muškarac u pola noći donese tvoj omiljeni slatkiš jer ti se on baš u tom momentu jede. Prava ljubav je kada mu dopustiš da uzme veći dio pokrivača jer pristaje da spava sa upaljenom klimom samo zato što tebi to tako odgovara. 

Prava ljubav je kada spremiš večeru za svoju sestu i kada do jutra sjedite zajedno i razgovarate o svemu i svačemu. Prava ljubav je kada svojoj majci ili svojoj baki pomažeš oko stvari koje ne mogu same da urade. Prava ljubav je kada ustaneš ujutro a kafa i doručak te čekaju na stolu. 

Prava ljubav nije samo imati muškarca u svom životu, pravu ljubav možete da dobijete od svojih najmilijih članova porodice i prijatelja. Oni nas nikada neće povrijediti, oni znaju kako da nas vole. Povrjeđuju nas samo onu koji ne znaju voljeti.

Pokreće Blogger.