Možda ste u toksičnoj vezi a da toga niste ni svjesni - Prepoznajte na vrijeme 6 jasnih pokazatelja

Kada volimo svog partnera, često ne želimo priznati da nešto u našem odnosu nije u redu. 


Ponekad ne razumijemo šta to nije u redu, želimo da stvari budu bolje, a ne shvatamo da smo zaglavili u toksičnoj vezi sa toksičnim partnerom. Koliko god da volite svog partnera to ne znači da ste vas dvoje pogodni jedno za drugo. Možete biti u toksičnoj vezi, a da toga niste ni svjesni. 

Veoma je važno da na vrjeme prepoznate znakove toksične veze i toksičnog ponašanja, prije nego što bude kasno. 1. Zanemaruje vaše granice; Često se dešava da partner želi da se peilagodite njemu, a pri tom ne poštuje vaše granice. Možda, na primjer, ignoriše činjenicu da ne možete koristiti telefon na poslu, pa see često ljuti ako mu ne odgovorite na poziv ili poruku dok ste na poslu. 



2. Nabija vam osjećaj krivice; Recimo da ste uspješni, ali vaš partner vas ne podržava. Nabija vam osjećaj krivice i govori kako ste uspješni samo da bi se on osjećao loše i da biste željeli njega da stavite u drugi plan. Često toksični partneri ne podržavaju ni jednu vašu odluku i svaku vašu ideju smatraju lošom. 

3. Izgubili ste prijatelje; Vaš partner bi trebao biti vaš prioritet, ali zbog toga ne biste smjeli zapostaviti svoje prijatelje i porodicu. Vaša porodica i prijatelji su ključan faktor vaše sreće. 4. Svaka vaša svađa se završi tišinom; Ako ne znate kako da riješite neki problem i ignorišete ga znajte da se on neće riješiti time. Ne dozvolite da između vas zavlada tišina i pokušajte da razgovarate sa svojim partnerom. 



Ako tišina poslije svađe između vas traje danima, to je jasan znak toksične veze. 5. Stalno vas kritikuje; Ako ne možete ugoditi svom partneru ni na koji način i on stalno nalazi način i razlog zbog kojeg bi vas kritikovao, razmislite malo o tome. Ako on u svemu što radite pronalazi samo loše to je znak za uzbunu. 

6. Ne poštuje vašu privatnost; Ako vaš partners stalno provjerava vaš telefon, vaše stvari i društvene mreže to je znak toksičnosti i nepovjerenja.

Pokreće Blogger.