Kad tišina žene počne da govori više od njenih riječi

Čini se da je vrijeme da vam oktrijem jednu tajnu. Zapravo, ovo čak i nije ni tajna, nikada to zapravo nismo ni pokušavali sakriti od vas. Ako ste bili ili ste u ozbiljnoj dugotrajnoj vezi sa ženom, onda ovo već sigurno znate: 


Kada se žena "potuče", ona to čini zato što joj je stalo! Koliko god apsurdno zvučalo, ne biste se trebalo brinuti zbog toga. Takve trenutke treba čak i da cijenite. Jer vam oni govore puno i više nego što vam se čini. Pokazuje da je vašoj ženi stalo do vas. 

Vidite, kad se žena svađa sa vama, to je zato što osjeća nešto duboko u sebi. Ima toliko emocija da je preplave i ne može se kontrolisati. Kaže vam šta misli. Takvo ponašanje je samo dokaza koliko vas ona zapravo voli. Samo joj treba pažnja, treba joj razumjevanje. 



Govori, vrišti, ponekad i plače, jer je u njoj oluja emocija. Oluja koju ona sama ne može da smiri. Oluja koju treba da oslobodi. Ali vrijedi se bojati i birnuti kada žena prestane da priča i počne da šuti. Kada prestane da izražava svoje mišljenje. Kada više ništa ne želi da podjeli sa vama. 

Kada joj ponestane snage da se bori za vašu vezu. Kad joj prestane biti ugodno sa vama da djeli svoje tajne i iskustva. Šutnja žene mnogo je opasnija od njenih riječi. Šutnja žene je znak da više ne misli na vas i važu vezu. Više je nije briga. Kad žena iznenada utihne nakon puno razogovra, znajte da ste izgubili sve šanse. 



Nema povratka. Žene vole da izražavaju svoja osjećanja riječima. Vole reći ono što misle, jer riječi odražavaju dubinu njihove duše. Dakle, kad nema riječi, kada nastane samo tišina, to je početak kraja. 

Ne plašite se svađe sa ženom. Ne bojte se njenih riječi i suza. Bojte se njezine šutnje i nespremnosti da govori. Bojte se njene ravnodušnosti. To znači da se ona više ne želi boriti za vas, znači da je spremna nepovratno otići.

Pokreće Blogger.